Chiar daca imaginea de partid corupt a constituit una dintre cauzele principale ale esecului PSD in alegerile
din 2004, formatiunea condusa inca de Adrian Nastase se codeste ca fata mare la maritis sa se descotoroseasca de Corneliu Iacobov, f
Chiar daca imaginea de partid corupt a constituit una dintre cauzele principale ale esecului PSD in alegerile
din 2004, formatiunea condusa inca de Adrian Nastase se codeste ca fata mare la maritis sa se descotoroseasca de Corneliu Iacobov, fostul patron al Rafo Onesti, arestat zilele trecute pentru prejudiciile de aproape 20.000 de miliarde de lei aduse bugetului de stat.
Delegatia Permanenta a partidului nu a discutat, ieri, "in mod special" subiectul Iacobov - dupa cum a declarat vicepresedintele Valer Dorneanu. Motivele invocate de liderii social-democrati pentru creditul moral pe care il acorda afaceristului din filiala PSD Bacau se refera la respectarea principiului prezumtiei de nevinovatie si la prevederile statutare ale partidului.
Afectat de epidemia de gripa din ultima vreme, seful direct pe linie de partid al lui Corneliu Iacobov, Viorel Hrebenciuc, a fost prezent numai cateva minute la Delegatia Permanenta si nu a ridicat problema suspendarii omului de afaceri.
In absenta unui punct inscris oficial pe ordinea de zi a sedintei, subiectul a fost abordat numai tangential, sub forma unei informari a purtatorului de cuvant, Titus Corlatean.
Vicepresedintele Valer Dorneanu a reusit cu brio sa se incurce in declaratii si explicatii pe aceasta tema, aratand ca PSD porneste de la prezumtia ca Iacobov este nevinovat si ca se va pronunta in acest sens dupa o hotarare definitiva a instantei.
Pe de alta parte, Dorneanu a subliniat ca "centrul" pledeaza pentru respectarea statutului partidului si nu vrea sa se amestece in decizia organizatiei Bacau, care a hotarat deja pastrarea in randurile sale a lui Iacobov cel putin pana la verdictul Justitiei.
Impins in corzi de intrebarile jurnalistilor, fostul presedinte al Camerei Deputatilor a aruncat pisica in curtea Biroului Executiv Central, care se va desfasura maine la Bucuresti.
"Vom vedea la sedinta BExC daca se va aborda acest subiect (...). Vom discuta miercuri (maine- n.a.) daca organizatia de la Bacau a luat decizia corecta in cazul lui Iacobov si ce recomandari vom face colegilor nostri de aici...", a baiguit Dorneanu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.