In lipsa inspiratiei pentru redactarea unor initiative legislative cu greutate, unii deputati aleg sa-si umple timpul cu proiecte fanteziste, menite doar sa-i aduca in paginile ziarelor. In aceasta situatie se afla si patru alesi, care propun ca, pe
In lipsa inspiratiei pentru redactarea unor initiative legislative cu greutate, unii deputati aleg sa-si umple timpul cu proiecte fanteziste, menite doar sa-i aduca in paginile ziarelor. In aceasta situatie se afla si patru alesi, care propun ca, pe viitor, atat cele doua Camere ale Parlamentului, cat si consiliile locale si judetene sa fie alcatuite dintr-un numar de femei egal cu cel al barbatilor. Astfel, deputatii Minodora Cliveti (PSD), Rodica Nassar (PSD), Ioan Timis (PSD) si Sandor Tamas (UDMR) au depus, ieri, la Biroul Permanent al Camerei, doua initiative legislative, in care propun ca, in cazul in care "supleantii apartin majoritar sexului subreprezentat in Camera Parlamentului pentru care s-a depus lista de candidaturi respectiva", locul vacant sa se acorde, prin exceptie de la ordinea inscrierii pe liste, reprezentantului acestui sex, in ordinea listei.
Aceeasi prevedere ar urma sa se aplice si in cazul consiilor locale si judetene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.