Activitatea Lafarge in zona Europei Centrale si de Est a fost sustinuta semnificativ de evolutia pietei din Romania, unde vanzarile de ciment ale producatorului francez au crescut anul trecut cu 7,8% in volum si cu 29,7% din punct de vedere valoric.<
Activitatea Lafarge in zona Europei Centrale si de Est a fost sustinuta semnificativ de evolutia pietei din Romania, unde vanzarile de ciment ale producatorului francez au crescut anul trecut cu 7,8% in volum si cu 29,7% din punct de vedere valoric.
Potrivit unui comunicat al celui mai mare producator mondial de ciment, Lafarge a obtinut anul trecut vanzari in urcare cu 5,7% comparativ cu anul 2003, pana la 14,436 miliarde de euro. "Suntem multumiti de cresterea puternica a vanzarilor in majoritatea activitatilor noastre din anul trecut, mai ales in ultimul semestru. Anticipam o crestere a profitului operational in 2004 de peste 10%, fara a lua in calcul fluctuatiile valutare, pe fondul scumpirii energiei. Suntem increzatori ca majoritatea pietelor noastre vor continua sa prezinte trenduri favorabile in 2005", a afirmat directorul executiv al grupului Lafarge, Bernard Kasriel.
Grupul Lafarge este prezent in Romania din 1997. Operatiunile sunt derulate prin Lafarge Romcim, Lafarge Agregate, Lafarge Arcom Gips si partenerii din domeniul materialelor pentru acoperisuri. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.