REACT s-a infiintat in aprilie 1991, la initiativa Camerei de Comert si Industrie din Amsterdam, Olanda, ca o institutie neguvernamentala de protectie a drepturilor de proprietate intelectuala si de promovare a intereselor specifice titularilor de dr
REACT s-a infiintat in aprilie 1991, la initiativa Camerei de Comert si Industrie din Amsterdam, Olanda, ca o institutie neguvernamentala de protectie a drepturilor de proprietate intelectuala si de promovare a intereselor specifice titularilor de drepturi de proprietate intelectuala. Ulterior, datorita rolului jucat si a dezvoltarii asociatiei, REACT s-a extins sub forma unei retele internationale bazata pe colaborarea dintre unitatile nationale si regionale. REACT Romania a inceput sa activeze in tara noastra din iunie 2001 si face parte din Alianta Romana pentru Combaterea Contrafacerilor, alaturi de ARCC. Una dintre propunerile concrete, de valoare, promovata de REACT - Romania este instituirea unei proceduri mai rapide de solutionare a cazurilor de contrafacere, procedura care sa nu angajeze eforturi financiare exagerate pentru titularii de drepturi, si sa nu dureze atat de mult incat sa devina un impediment in protejarea drepturilor. Daca va fi adoptata de urgenta o asemenea propunere, va creste numarul actiunilor indreptate impotriva traficului de produse contrafacute si se va conferi o nota de normalitate procesului de armonizare legislativa cu reglementarile europene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.