Cateva ore, doar de atat au avut nevoie taranistii pentru a renunta oficial la titulatura PNTCD. Congresul formatiunii conduse de Gheorghe Ciuhandu a hotarat sambata schimbarea denumirii partidului din PNTCD in Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD
Cateva ore, doar de atat au avut nevoie taranistii pentru a renunta oficial la titulatura PNTCD. Congresul formatiunii conduse de Gheorghe Ciuhandu a hotarat sambata schimbarea denumirii partidului din PNTCD in Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) si comasarea prin absorbtie cu Uniunea pentru Reconstructia Romaniei (URR). Nu fara incidente insa. Ca la orice Congres al taranistilor au fost si nemultumiti, e adevarat de aceasta data mult mai putini. Fostul lider Ioan Muresan, acum doar simplu membru, a incercat in ultimul moment sa-i faca pe delegatii partidului sa voteze impotriva deciziei CNC de schimbare a titulaturii. Insa nu de la tribuna Congresului, ci pe holuri.
Demersul lui n-a avut insa prea mare succes, cei peste o mie de taranisti veniti la Bucuresti alegand sa mearga pe mana lui Gheorghe Ciuhandu.
De altfel, liderul PNTCD si-a avertizat inca de la inceput colegii ca isi va depune demisia in conditiile in care acestia nu vor fi de acord cu schimbarea denumirii partidului si cu fuziunea cu URR.
"Una dintre alternative ar fi sa ramanem asa cum suntem. Daca acest lucru se va intampla, eu prefer sa plec azi", le-a spus Ciuhandu delegatilor taranisti.
Ceea ce nu s-a intamplat insa. Congresul a adoptat rezolutia de schimbare a numelui PNTCD in PPCD si comasarea prin absorbtie cu URR.
Numeric, taranistii detin majoritatea in noua structura de conducere a popularilor, insa functii cheie precum secretarul general sau presedintele Consiliului National de Conducere au fost date noilor veniti. Astfel, presedintele PPCD ramane Gheorghe Ciuhandu.
Prim-vicepresedinte este tot un taranist, Serban Bubenek. Presedintele CNC a fost ales Marian Milut, fost candidat la presedintie din partea Actiunii Populare a lui Emil Constantinescu si cu o vechime de doar cateva zile in PNTCD. Secretariatul general i-a revenit URR, urmand a fi condus de Adrian Pop.
De asemenea, URR are si doi vicepresedinti, Cosmin Alexandru si Claudiu Cristea (membru PNTCD pana in 2003).
Taranistii Mihai Marinescu, Ion Caramitru, Andrei Dimitriu, Crinu Nicolae Sandru, Viorel Sasca, Zoe Radulescu, Adrian Orza, Serban Radulescu si-au pastrat functiile de vicepresedinti.
Potrivit hotararilor Congresului, PNTCD isi va schimba denumirea in PPCD, iar timp de sase luni de la inregistrarea noului statut la Tribunal se va pastra intre paranteze si actuala denumire, in timp ce URR isi inceteaza activitatea si va fi radiat din Registrul partidelor politice.
Adendum-ul la protocolul de comasare arata ca structurile teritoriale ale PPCD se vor realiza in baza noului statut al partidului, care stabileste un nou slogan, prin preluarea celui de la URR, respectiv "Fiecare conteaza".
Si semnul permanent, precum si cel electoral sunt schimbate, ele imbinand, intr-o noua stilizare, arcul caracteristic din sigla partidelor din PPE cu "ochiul", vechiul simbol al PNTCD, la care se adauga numele formatiunii PPCD.
Unul din articolele noului statut al partidului prevede ca numele partidelor care au contribuit de-a lungul timpului la formarea acestei formatiuni, respectiv PNTCD, PNT, PNR, PT, ANCD si URR fac parte din patrimoniul noului partid si nu pot fi folosite de nici o alta formatiune politica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.