Peste 2,3 milioane de alegatori din Republica Moldova au fost chemati la urne pentru a desemna un nou Parlament, care va alege seful statului in cadrul unui scrutin legislativ care ar trebui sa confirme orientarea proeuropeana a tarii, in detrimentul
Peste 2,3 milioane de alegatori din Republica Moldova au fost chemati la urne pentru a desemna un nou Parlament, care va alege seful statului in cadrul unui scrutin legislativ care ar trebui sa confirme orientarea proeuropeana a tarii, in detrimentul relatiilor cu Rusia. Partidul Comunist al presedintelui moldovean Vladimir Voronin, care controla din 2000 un numar de 71 de mandate dintre cele 101 ale Parlamentului, era considerat favorit de sondaje, dintre noua partide, doua coalitii si 12 candidati independenti.
El se sprijina pe un bilant economic mai degraba favorabil si, de cateva luni, discursul sau proeuropean a starnit furia Rusiei.
Relatiile cu Moscova s-au degradat in legatura cu problema Transnistriei, republica separatista sustinuta de Rusia, care mentine trupe pe teritoriul acesteia, in pofida acordurilor internationale.
Cele 1.944 de sectii de votare
s-au deschis ieri, la 7.00 dimineata, iar primele rezultate preliminare ale scrutinului parlamentar urmau sa fie cunoscute aseara la orele 21.00, gratie sondajului exit-poll, rezultatele preliminare fiind anuntate din ora in ora de Comisia Electorala Centrala, dupa inchiderea sectiilor de votare.
Scrutinul a fost monitorizat de 2.500 de observatori locali si circa 750 de observatori din strainatate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.