Cea mai mica institutie de credit din sistemul bancar romanesc, Nova Bank, a intrat in regim special de decontare, pe fondul unei lichiditati scazute cauzate de transferul unor sume de bani in strainatate, au declarat pentru Mediafax surse din sistem
Cea mai mica institutie de credit din sistemul bancar romanesc, Nova Bank, a intrat in regim special de decontare, pe fondul unei lichiditati scazute cauzate de transferul unor sume de bani in strainatate, au declarat pentru Mediafax surse din sistemul bancar. Regimul special permite bancii sa efectueze plati numai in limita disponibilului, respectiv a sumelor pe care le are in cont la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Reprezentantii bancii centrale au refuzat sa comenteze informatia, desi au publicat anuntul privind decizia de a introduce banca in decontare speciala. Mai mult, BNR a retras, in urma cu cateva saptamani, autorizatia acordata conducerii executive a bancii, iar managementul este asigurat in prezent de catre Consiliul de Administratie. De altfel, Nova Bank era limitata in operatiuni, neavand autorizatia BNR sa atraga lichiditati de la clientii non bancari persoane fizice. Potrivit surselor citate, problemele de lichiditate au aparut dupa ce banca a transferat o suma importanta la Moscova, catre actionarul majoritar Alpur Invest, firma inregistrata in Elvetia. Nova Bank este fosta Banca Unirea, care a fost preluata in urma cu doi ani de societatea din Elvetia, controlata se pare de investitori rusi. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.