Calatoriile in strainatate pentru cumparaturi au inceput sa devina o practica tot mai populara pentru romanii cu bani. "Aproximativ 7.500-10.000 de romani pleaca anual din tara pentru cumparaturi. Ei cheltuiesc in medie 1.000 -1.500 de euro pentru cu

Calatoriile in strainatate pentru cumparaturi au inceput sa devina o practica tot mai populara pentru romanii cu bani. "Aproximativ 7.500-10.000 de romani pleaca anual din tara pentru cumparaturi. Ei cheltuiesc in medie 1.000 -1.500 de euro pentru cumparaturi, la care se adauga pretul pachetului turistic in sine (drum si cazare/masa), care variaza intre 200 de euro si 1.100 de euro", a declarat secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Mircea Draghici.
Pentru turistii romani, cele mai populare destinatii pentru shopping sunt Turcia (Istanbul), Emiratele Arabe Unite - Dubai, China, Marea Britanie (Londra), Franta (Paris), Grecia, Polonia (Varsovia), Austria (Viena), Italia (Milano), Ungaria (Budapesta), SUA (New York) si Thailanda.

Suma minima cheltuita este de 500 de euro

"Aceasta piata se va dezvolta cu un ritm anual de 20%, crestere sustinuta mai ales de scaderea pretului la transport si cazare. Cred ca suma minima alocata pentru cumparaturi intr-o astfel de excursie este de 500 de euro", este de parere directorul executiv al agentiei CMB Travel, Roxana Balcescu.
Clientii fideli ai cumparaturilor in strainatate prefera deja anumite orase pentru un anumit tip de shopping. Madridul e cunoscut pentru incaltaminte ieftina si de calitate, Milano e capitala modei masculine, Germania si Dubaiul sunt destinatii clasice pentru electronice, in timp ce Istanbulul e ideal pentru pielarie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.