Pe locuri, fiti gata, start! In Alaska s-a dat startul cursei legendare de sanii trase de caini pe distanta de 1.100 de mile. Iditarod Trail Sled Dog Race este un punct de atractie turistic foarte important. La editia din acest an au participa

Pe locuri, fiti gata, start!

In Alaska s-a dat startul cursei legendare de sanii trase de caini pe distanta de 1.100 de mile. Iditarod Trail Sled Dog Race este un punct de atractie turistic foarte important. La editia din acest an au participat 1.000 de patrupede, care vor strabate coasta Marii Bering, lacuri inghetate si paduri inzapezite

Fotbalist la 80 de ani

Cyril Metcalf este un sportiv in varsta de 78 de ani, caruia nici prin gand nu-i trece sa renunte la ""meserie"" pana cand n-ajunge la 80. El tocmai si-a aranjat echipamentul pentru inca un sezon de fotbal australian. Prima data a jucat in 1944, cand avea doar 17 ani si atunci si-a jurat siesi ca nu va pleca de pe teren decat la 80 ani. (M.M.)

Remuscare - Crima marturisita dupa 100 de ani
Politia australiana a demarat o ancheta pentru a gasi cadavrul unei persoane ucise in 1843. Ancheta a fost declansata in urma unei scrisori in care autorul povestea cu lux de amanunte cum a comis crima. Scrisoarea a fost gasita de un muncitor, cand repara un semineu. Criminalul marturiseste in scrisoarea datata in anul 1942 ca in 1843 a ucis un bogatas si indica exact locul in care l-a ingropat, respectiv sub un par in Birdwood. In urma cautarilor, politia a gasit un singur os, despre care specialistii spun ca poate fi parte a unui brat, dar ca mai sigur apartine unui animal. (M.M.)
Japonia - Portofelele scumpe te salveaza
Un japonez beat care-ar mai fi vrut niscai alcool, dar nu mai avea bani, s-a napustit asupra unei tinere de 23 de ani. El a dat buzna in biroul acesteia si a incercat sa fure trei genti, amenintand-o pe femeie cu cutitul. Spre surprinderea hotului, ""victima"" nu s-a lasat deloc impresionata, i-a sucit mana si l-a imobilizat cu ajutorul unui client care sosise intre timp. Tanara a declarat politiei ca motivul care a facut-o sa uite de spaima si sa actioneze prompt a fost faptul ca hotul furase tocmai geanta in care se afla pretiosul portofel de firma proaspat achizitionat. ""Nu puteam sa raman fara portofelul pe care am dat o gramada de bani"", a marturisit femeia. (M.M.)
Tara Galilor - ""Vinarie"" in onoarea unui preot
Un bar proaspat inaugurat in sudul Tarii Galilor i-a fost inchinat unui preot catolic. Parintele Pat Murray este cel care a initiat primele actiuni de strangere de fonduri pentru scolile catolice din regiune. Parohul de azi al bisericii din Silver City, Paul Clarke, recunoaste ca pentru multi poate parea ciudat, dar sustine ca parintele Murray era asa neobisnuit, incat daca si-ar fi putut exprima opinia, ar fi regretat ca numele nu ii este asociat cu un local unde se serveste whisky. (M.M.)
China - Salariu... la kilogram
Angajatii unei firme din China si-au primit salariile in monede, dupa ce banca a refuzat sa dea bancnote. Compania Huadu District Bus, din Guangzhou, a platit remuneratiile angajatilor (500 - 1000 de yuani) in monede de un yuan. Un ""pachet salarial"" cantareste 6,4 kg. ""Reprezentantii bancii ne-au asigurat ca acest lucru nu se va mai repeta foarte curand"", a declarat un purtator de cuvant al companiei.
Costuri - Viata unui caine, cat un BMW
Intretinerea unui caine il costa pe proprietar aproximativ 20.000 de lire sterline, adica echivalentul unui BMW. Cel mai scump este dogul german. Posesorul unui asemenea exemplar cheltuie pe mancare, jucarii si tratamente 31.840 de lire sterline. Locul secund este ocupat de Rottweiler, care ""cheltuie"" 24.340 de lire sterline. Cel mai ""ieftin"" patruped este Jack Russell, al carui stapan scoate din buzunar 17.476 de lire sterline. Studiul a fost efectuat de compania de asigurari Churchill din Marea Britanie.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.