Autoritatile Moscovei conditioneaza sederea moldovenilor in capitala Rusiei prin procedura de votare in cadrul scrutinului parlamentar din Republica Moldova, transmite Mediafax. Potrivit agentiei Moldpres, care citeaza surse din capitala Rusiei, "aut
Autoritatile Moscovei conditioneaza sederea moldovenilor in capitala Rusiei prin procedura de votare in cadrul scrutinului parlamentar din Republica Moldova, transmite Mediafax. Potrivit agentiei Moldpres, care citeaza surse din capitala Rusiei, "autoritatile moscovite folosesc canale speciale pentru a informa cetatenii moldoveni care muncesc in capitala rusa despre faptul ca nu vor primi autorizatie de sedere daca nu se vor prezenta la vot". Cetatenii moldoveni au posibilitatea sa voteze la o singura sectie de votare, deschisa in incinta Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Comisia Electorala Centrala a infiintat in strainatate numai 23 de sectii de votare, invocand constrangerile financiare pentru a explica de ce nu a creat mai multe sectii. Pe de alta parte, presedintele biroului electoral din Moscova, Petru Cisacov, a declarat ca au avut loc cateva incidente, consemnate de observatori si comisie in procese verbale. Potrivit lui Cisacov, doua grupuri de persoane in haine galbene cu inscriptia "Patria-Moldova" faceau propaganda langa Ambasada in favoarea unor anumiti candidati. Aceste grupuri au parasit ulterior zona ambasadei, iar procesul de votare decurge normal. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.