PAC, sursa a inegalitatilor dintre statele UE
Europenii sunt din ce in ce mai nemultumiti de Politica Agricola Comuna (PAC). Un studiu publicat recent releva ca, in ciuda reformelor pe care autoritatile europene le-au facut in cadrul PAC, exista
PAC, sursa a inegalitatilor dintre statele UE
Europenii sunt din ce in ce mai nemultumiti de Politica Agricola Comuna (PAC). Un studiu publicat recent releva ca, in ciuda reformelor pe care autoritatile europene le-au facut in cadrul PAC, exista inca o serie de probleme care diminueaza eficienta acestei politici europene. Cea mai mare nemultumire a statelor europene este legata de modul de subventionare in cadrul PAC, care, in loc sa reduca diferentele intre fermele europene, mai degraba provoaca o crestere a inegalitatilor intre regiunile sarace si cele bogate. Regiuni bogate din Franta, Germania, Olanda sau Marea Britanie beneficiaza de subventionari ale Bruxelles-ului de peste 90 de miliarde de euro, ceea ce diminueaza sumele pentru statele din sud-estul Europei. Aproximativ 80% din subventiile prin intermediul PAC sprijina cultura de grane, carnea de vita si produsele lactate din statele din nordul UE, in timp ce produse ca uleiul de masline sau vinul, care sunt cu predominanta cultivate in sudul Europei, primesc bani tot mai putini.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.