Andrei Pavel a demonstrat ieri de ce este un jucator atat de mare. intr-un meci in care tensiunea se simtea pana si in sandvisurile vandute in holul salii, "Cneazul" l-a invins cu 6-1, 7-6 (7-0), 4-6, 6-3 pe belarusul Max Mirnii si a readus egalitate

Andrei Pavel a demonstrat ieri de ce este un jucator atat de mare. intr-un meci in care tensiunea se simtea pana si in sandvisurile vandute in holul salii, "Cneazul" l-a invins cu 6-1, 7-6 (7-0), 4-6, 6-3 pe belarusul Max Mirnii si a readus egalitatea in intalnirea Romania - Belarus. Partida a inceput precum un vis frumos. Pe teren nu exista decat romanul, care parea de neoprit. Doua break-uri si 20 de minute au fost de ajuns pentru ca Andrei sa-si adjudece primul set cu 6-1. Partea a doua a inceput, practic, la 0-3, dupa ce Mirnii a reusit sa ii fure serviciul lui Pavel. "Cneazul" nu se preda si incepe cursa de urmarire. Loviturile sale sunt din ce in ce mai bune, punctele din ce in ce mai clare. Rezultatul e firesc: 3-3. in continuare, se merge cap la cap pana in tie-break, acolo unde, purtat pe sus de o galerie incredibila, Pavel zdrobeste "Bestia". 7-0 pentru roman, probabil primul tie-break pierdut la zero de Max.
Aflat in avantaj cu 2-0, romanul pare mai aproape ca oricand de victorie. Belarusul nu se lasa, se agata de fiecare minge si, spre disperarea tuturor, inclusiv a tatalui lui Andrei - aflat, ca de obicei la Brasov, in galerie - reuseste sa faca break-ul care-i asigura setul. E 2-1 si frisoanele incep sa-si faca aparitia. Nu pentru mult timp, insa, deoarece Pavel demonstreaza ca a gasit antidotul ghiulelelor pe care Mirnii le trimite ca bestia, cu viteze de 210-215 km/h. Break-ul vine astfel logic, iar scorul devine 3-0. Se face apoi 4-1, si, in sfarsit, 5-2. Egalarea e la doar un ghem distanta, iar spectatorii simt asta. in momentul in care Pavel are trei mingi de meci pe serviciul adversarului, sala e in delir. Geamurile aproape trepideaza de scandarile spectatorilor, pielea se face de gaina. Inutil insa, pentru ca "Bestia" revine. Dar mai e o sansa, pentru ca Andrei serveste pentru meci. Purtat parca pe brate de o galerie mai activa si mai zgomotoasa ca oricand, constanteanul reuseste sa-si infranga emotiile si sa puna capat unui meci care ne permite sa visam in continuare. "Pavel a fost mai bun azi. Spre deosebire de mine, a servit foarte bine si s-a miscat ideal pe teren. S-a vazut de ce e numarul unu in echipa voastra", a spus, la final, Max Mirnii.

* Pavel pune lucrurile la punct. Andrei Pavel a tinut sa specifice ieri, la conferinta de presa ce a urmat victoriei cu Mirnii, ca el si cu Trifu alcatuiesc cel mai bun dublu din Romania la aceasta ora. "Fara indoiala, noi suntem cei mai buni din tara. Victor nu putea face pereche cu mine, pentru ca el joaca dublu ca un jucator de simplu. Sper ca Tecau si Mergea sa creasca, sa joace din ce in ce mai bine si astfel sa apara si concurenta".

* Croatia conduce in meciul cu SUA. Dupa ce Ivan Ljubicic l-a batut pe Andre Agassi, Croatia a produs surpriza si in meciul de dublu. Cuplul Ivan Ljubicic/Mario Ancic a invins perechea Mike Bryan/Bob Bryan cu 3-6, 7-6(8), 6-4, 6-4. Ultimele doua meciuri au fost programate aseara. Celelalte rezultate din "optimile" Grupei Mondiale: SLOVACIA - Spania 3-0, Elvetia-Olanda 1-2, AUSTRALIA - Austria 3-0, ARGENTINA - Cehia 3-0, Rusia - Chile 2-1, Franta - Suedia 2-1.



La dublu, ei au avut echipa, noi doar jucatori

Disputata sambata, partida de dublu din cadrul intalnirii Romania - Belarus a fost pierduta, de fapt, inainte de a incepe, atunci cand Gabriel Trifu a fost nominalizat ca partener al lui Andrei Pavel.
Scorul final - 7-6, 6-3, 6-4 in favoarea perechii Max Mirnii/Vladimir Voltcikov - nu face altceva decat sa confirme o stare de fapt. Liderul oaspetilor, Max Mirnii, a sintetizat cel mai bine situatia de pe teren. in opinia lui, "diferenta a fost data de faptul ca noi am avut o echipa mai buna. Adica la noi, spiritul de echipa a fost mai puternic, iar acest lucru e foarte important intr-o partida de dublu. Romanii sunt jucatori foarte buni luati individual, dar pe teren nu au acea coeziune necesara intr-un astfel de meci". Cu aceste vorbe s-a rezumat, practic, partida.
"Nu a fost ziua mea. Mi-am pierdut serviciul de doua ori intr-un set, ceea ce in mod normal nu se intampla. La un moment dat, nu mai stiam unde si cum sa servesc, pentru ca Voltcikov imi citea orice serviciu. A fost frustrant", a explicat Andrei Pavel.

* Aseara, la ora inchiderii primei editii a ziarului nostru, Hanescu il conducea pe Voltcikov cu 2-0 la seturi in meciul decisiv.

Ilie Nastase si Haradau, contestati

Boicotarea Adunarii Generale de alegeri a Federatiei, care ar fi trebuit sa aiba loc sambata dimineata, la Brasov, a fost pusa la cale, se pare, cu mult timp inainte!
Motivul il reprezinta intentia majoritatii oamenilor implicati in sportul alb de a-i schimba din functie pe actualul presedinte, Ilie Nastase - care ocupa aceasta functie de 1996 - si pe actualul director general, Dumitru Haradau, singurii care isi depusesera candidatura pentru functia suprema in FRT. Daca totusi contestarea primului lider ATP din istorie nu este atat de virulenta, ea fiind o urmare a actiunilor unor oameni numiti de el si care se folosesc de numele sau pentru monopolizarea puterii in tenisul romanesc, cea a lui Haradau a atins cote inimaginabile.

* Se cere schimbarea cuplului Nastase-Haradau. Deja au fost trimise mai multe scrisori secretarului general al federatiei, Alexe Bardan, in care contestatarii, care nu sunt deloc putini, cer schimbarea din functie a lui Haradau, acuzat ca practica legea bunului plac in baza relatiilor politice. De altfel, din cauza lui au demisionat din functiile de vicepresedinti Florin Segarceanu si Dinu Pescariu. Trebuie spus ca persoana ce ocupa functia de director general in cadrul FRT e numita de presedintele ales, in cazul de fata de Ilie Nastase (foto), in vreme de vicepresedintii sunt stabiliti prin votul Adunarii Generale.

* Belarusii au primit icoane si vin. A devenit deja traditie ca in seara zilei de sambata oficialii celor doua echipe angrenate in Cupa Davis sa participe la dineul oficial. in cazul meciului Romania - Belarus, respectivul dineu a avut loc la restaurantul "Vanatorul" din Poiana Brasov. Conducatorii echipei noastre le-au daruit omologilor lor ex-sovietici cateva icoane si cateva sticle de vin vechi, in vreme ce belarusii au raspuns cu o farfurie pictata pe care scria Belarus, platou ambalat intr-o cutie de lemn.



"Am avut emotii in final"

Dupa ce a adus egalitatea in meciul cu Belarusul, Andrei Pavel era mai fericit ca oricand. El spune ca promovarea in "sferturile" Cupei Davis ar reprezenta un vis implinit.
Libertatea: Andrei, care a fost secretul victoriei?
Andrei Pavel: Nu stiu, probabil ca am fost mai precis decat el. De fapt, da, am avut si motivatie si precizie, ultimul lucru in special lipsin- du-mi foarte mult sambata. in rest, nu cred ca s-a intamplat ceva special, pentru nu am mancat nimic special, nici de dormit nu am dormit foarte bine, iar piciorul ma durea destul de tare. Am reusit mai multe mingi bune la inceputul meciului si acest lucru mi-a dat incredere in mine. Oricum, e foarte important ca am invins. De fapt, acesta a si fost motivul pentru care am ales zgura, ca eu sa-l inving pe Mirnii.
Ai avut emotii?
Da, foarte mari, spre final. Atunci cand am irosit acele trei mingi de meci. Ma gandeam: mai am doua mingi, mai am una. Am avut emotii mari.
Tatal tau te-a incurajat din galerie...
Da, stiu. Mie nu prea imi place cand parintii mei tipa si se agita la meciurile mele. Avea bilete la loja, dar a preferat sa se duca in galerie si sa ma incurajeze alaturi de ceilalti spectatori. E decizia lui, nu am ce sa-i fac. Asa este el.
Pe cine ai prefera in "sferturi", SUA sau Croatia?
Daca vom ajunge in "sferturi", simplul fapt ca vom fi acolo reprezinta un vis implinit. Am juca relaxat, pentru ca nu avem ce pierde.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.