Actualmente, Petre Guran este membru al Centrului de Studii Elenice al Universitatii Princeton, Statele Unite ale Americii, si conferentiar invitat in departamentul de istorie al aceleiasi universitati; Doctor in istorie (2003), cu o teza intitulata
Actualmente, Petre Guran este membru al Centrului de Studii Elenice al Universitatii Princeton, Statele Unite ale Americii, si conferentiar invitat in departamentul de istorie al aceleiasi universitati; Doctor in istorie (2003), cu o teza intitulata Sfintenie regala si putere universala in lumea ortodoxa, sustinuta la ...Ecole des Hautes ...Etudes en Sciences Sociales, Paris. Este, de asemenea, membru al Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane si alumnus (fost-bursier) al Colegiului Noua Europa, fost coordonator al sesiunii romanesti a Programului "Manastiri si identitate europeana. Primul Colegiu de cetatenie europeana" sub egida Consiliul Europei, membru junior al World Academy of Art and Sciences; unul dintre initiatorii si primul director al Institutului de Studii Liberale.
Absolvent al Facultatii de Stiinte Politice al Universitatii Bucuresti, studii de masterat si doctorat la EHESS, Paris, si la Universitatea Ludwig Maximilian din München.
Autor a peste 20 de studii de specialitate in franceza si engleza dedicate antropologiei faptului religios si istoriei intelectuale a formelor de putere in lumea bizantina, numeroase studii, articole si recenzii in romana, pe teme de actualitate politica si religioasa; coordonator si editor al culegerii de studii L'empereur hagiographe. Culte des saints et monarchie byzantine et post-byzantine (Imparatul hagiograf. Cultul sfintilor si monarhia bizantina si post-bizantina), New Europe College, 2001.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.