Ghiorghiof a spus ca liderii grupurilor parlamentare nu s-au inteles asupra structurii numerice pe care sa o aiba aceasta comisie de ancheta si nici asupra unor paragrafe din regulamentul ei, astfel incat au solicitat o alta intalnire miercuri, pentru a ajunge la un consens in aceasta privinta.
BLOCARE. Deputatii Aliantei D.A. nu vad insa sensul infiintarii unei astfel de comisii pe motiv ca exista deja un demers in justitie pe aceasta tema. ""Datele pe care vrea aceasta comisie sa le stranga sunt deja stiute de noi toti : cum arata contractul, ce a facut Basescu, cati metri patrati are apartamentul. Nu e nevoie sa se faca o comisie parlamentara pe chestia asta, e categoric o dorinta de blocare a activitatii legislative"", a sustinut deputatul PD, Cristian Radulescu. De asemenea, el a mai spus ca ""orice functionar de la Primaria sectorului 2 poate gasi datele privitoare la perioada in care i s-a dat apartamentul lui Basescu, pe ce contract si cat a platit"". Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu (foto), a precizat si el ca nu vede rostul constituirii acestei comisii pana cand ""justitia nu va da un raspuns la demersul care deja a inceput"". Nicolaescu a afirmat ca liderii grupurilor parlamentare ale PNL, PD, UDMR si PUR au cazut de acord ca discutiile despre posibila infiintare a acestei comisii vor putea fi reluate numai dupa ce justitia se va pronunta, ""tocmai pentru a se pastra independenta justitiei"".
PSD. De cealalta parte, deputatul PSD Miron Mitrea sustine ca infiintarea comisiei va fi suspusa dezbaterii plenului saptamana viitoare. ""Orice grup parlamentar poate sa depuna solicitarea pentru infiintarea unei comisii de ancheta la Biroul Permanent, iar acesta daca constata ca indeplineste cerintele legale o trimite plenului. Alianta nu are decat sa voteze impotriva ei in plen"", a spus Mitrea. (Carmen Vintila)