Dirijorul, compozitorul si matematicianul Mihai Tiberiu Brediceanu a incetat din viata in zorii zilei de 5 martie, se arata intr-un comunicat remis redactiei de Fundatia "Solidaritatea Culturala pentru Romania". Mihai Brediceanu a facut parte dintr-o
Dirijorul, compozitorul si matematicianul Mihai Tiberiu Brediceanu a incetat din viata in zorii zilei de 5 martie, se arata intr-un comunicat remis redactiei de Fundatia "Solidaritatea Culturala pentru Romania". Mihai Brediceanu a facut parte dintr-o veche familie de muzicieni banateni, care au avut un rol special in dinamica vietii muzicale a tarii noastre. Nascut la 14 iunie 1920 la Brasov, si-a inceput studiile muzicale la Conservatorul Astra, le-a continuat apoi la Bucuresti avandu-i ca profesori pe Mihail Jora, Martian Negrea, Florica Musicescu, Ionel Perlea. Spirit cu vocatie renascentista a fost licentiat al facultatii de Drept si doctor in matematici. Prodigioasa sa cariera profesionala are ca jaloane Opera Romana din Bucuresti unde a fost prim dirijor si director, Opera din Istanbul, al carei Director artistic a fost, si Filarmonica George Enescu, pe care a condus-o tot ca director artistic. Cei care doresc sa-i aduca un ultim omagiu o pot face in ziua de 8 Martie la Opera Nationala din Bucuresti intre orele 9 si 13. (I.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.