Cand e vorba sa puna laba pe ceva, apai nici un guvernant, ca e el "rosu", "albastru"sau "portocaliu", nu se da in laturi de la nimic. Lacomia lui ia cateodata forme funambulesti, in fata carora te-apuca rasu'plansu'. Mi-a cazut in mana o "nota de fu
Cand e vorba sa puna laba pe ceva, apai nici un guvernant, ca e el "rosu", "albastru"sau "portocaliu", nu se da in laturi de la nimic. Lacomia lui ia cateodata forme funambulesti, in fata carora te-apuca rasu'plansu'. Mi-a cazut in mana o "nota de fundamentare" data fostului guvern PSD spre aprobare de tot niste membri ai Executivului de-atunci (printre care Rodica Stanoiu, Mihai Nicolae Tanasescu s.a.) in chestiunea (despre care presa a mai scris) terenurilor din zona lacului Vacaresti. Facute "tabula rasa" de Ceausescu cu case si proprietari cu tot (dar care n-a mai apucat sa le treaca in domeniul statului, fiind ocupat, saracu', cu un proces care n-a avut sansa sa ajunga la Strasbourg (procesul de la Targoviste), circa 183 de hectare de teren intravilan, in Bucuresti, au ramas ale nimanui. Vorba vine, ale nimanui: ele ar trebui sa apartina, de drept si de fapt, fostilor proprietari de dinainte de 1990. Dar cum sa lase guvernantul sa-i scape un asemenea chilipir? Din sus-mentionata nota aflam ca terenurile respective s-au transformat "intr-un teren mlastinos, care prezinta pericolul unui focar de infectie pentru populatie". Si ca sa nu ne imbolnavim pe capete, PSD-ul s-a gandit sa-l dea unui consortiu australian, reprezentat de un anume domn Tony Mikhael, care, modest, "si-a exprimat dorinta" sa realizeze pe aceasta mlastina, ca vai de mama ei, "un parc de distractii, hipodrom, hotel si centru de afaceri, cazinou". Si ca tacamul sa fie complet, dl Mikhael a venit ulterior si cu propunerea, care efectiv ne stoarce lacrimi prin generozitatea ei, sa se adauge si, citez cu delicii, "un teren de golf cu 18 gauri de nivel competitional (...) care va putea gazdui turnee de golf internationale". Astfel ca, adaugam noi, proprietarii de drept care alearga azi prin tribunale vor putea fi spectatorii privilegiati ai marilor concursuri de golf si vor putea vedea cu ochii lor cum campionii nobilului sport introduc bila alba in cele 18 gauri pe unde le-au fost candva casele, gradinile, fantanile. Si - cine stie? - poate ca australianul va face acolo si terenuri de cricket, polo pe iarba, baseball sau box cu cangurii, ca sa avem toti senzatia ca traim in Occident.
Culmea e ca nici guvernul actual, reprezentat in proces cu fostii proprietari prin dl secretar general Mihai Alexandru Voicu, nu pare mai breaz: el sustine aceleasi lucruri ca si precedesorul sau. De unde si concluzia: o gaura mai gasesti, dar un prieten greu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.