Asociatia Romana pentru Combaterea Contrafacerilor, REACT - Romania si Autoritatea Nationala de Control (ANC) au distrus la Fabrica de Ciment din Medgidia aproximativ 130.000 de perechi de adidasi contrafacuti, in valoare de cateva miliarde de lei. I
Asociatia Romana pentru Combaterea Contrafacerilor, REACT - Romania si Autoritatea Nationala de Control (ANC) au distrus la Fabrica de Ciment din Medgidia aproximativ 130.000 de perechi de adidasi contrafacuti, in valoare de cateva miliarde de lei. Ionel Blanculescu, ministrul ANC, a declarat ca adidasii falsificati dupa marci celebre urma sa ajunga pe piata, facand astfel concurenta neloiala companiilor titulare de drepturi. El a aratat ca marfa a fost depistata in portul Constanta, iar cantitatea distrusa reprezinta doar o mica parte din cea confiscata. Blanculescu a precizat ca va solicita Guvernului inasprirea pedepselor impotriva celor ce falsifica marfuri, aratand ca acestea vor creste "la ani grei de inchisoare". Thomas Ehmer, director "Puma" Germania, prezent si el la operatiunea de distrugere a declarat ca si contrafacerile reprezinta un tip de crima organizata: "Atitudinea pasiva este o forma de negociere cu infractorii, iar acest lucru nu trebuie tolerat. Produsele contrafacute sunt rezultatul unei infractiuni si trebuie sa facem orice este posibil pentru a stopa acest fenomen". In cadrul acestei operatiuni, un rol extrem de importnat l-a avut ARCC, cunoscut ca unul dintre cei mai inversunati inamici ai produselor falsificate si contrafacute. (Septembrie 2004)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.