Romania si Vietnam se afla, alaturi de SUA, in topul tarilor de unde au provenit cele mai numeroase fraude
pe Internet in perioada sarbatorilor de iarna din 2004, se arata intr-un studiu al companiei de securitate informatica VeriSign, prelua
Romania si Vietnam se afla, alaturi de SUA, in topul tarilor de unde au provenit cele mai numeroase fraude
pe Internet in perioada sarbatorilor de iarna din 2004, se arata intr-un studiu al companiei de securitate informatica VeriSign, preluat de editia electronica a cotidianului Financial Times.
Clasamentul include, pentru prima data, nume precum Hong Kong si Suedia, dar nu cuprinde tari situate pe primele pozitii in decembrie 2003, printre care se numara Indonezia, Israel, India, Nigeria si Malaezia.
Potrivit analistilor, modificarile reflecta cresterea accesului la Internet de mare viteza in Romania si in Vietnam, tari unde furnizorii de servicii Internet nu detin experienta necesara pentru a putea oferi protectie impotriva fraudelor. Studiul VeriSign a mai indicat si o marire a numarului de infractiuni de tip "phishing" localizate in afara Statelor Unite. Aceste infractiuni sunt cele prin care utilizatorii sunt convinsi sa-si dezvaluie datele personale si numerele cartilor de credit sub pretextul actualizarii bazei de date a unor institutii.
Ponderea paginilor electronice implicate in acest tip de infractiuni produse in afara SUA a urcat, astfel, de la 37 la suta in prima jumatate a anului trecut, la 58 la suta in luna decembrie.
Principalele tari de origine pentru astfel de site-uri sunt Coreea de Sud - 7,3 la suta din total si Germania - 5,8 la suta din total.
VeriSign mai mentioneaza in raport ca gruparile implicate in infractiuni pe Internet incearca in mod frecvent sa schimbe locatiile unde le sunt gazduite site-urile, dat fiind ca este mai dificil pentru autoritati sa ceara inchiderea paginilor electronice din alte state.
Incercand sa combata acest fenomen, guvernele au inceput sa incheie, in ultima perioada, acorduri bilaterale de cooperare in acest domeniu. Marea Britanie a semnat, deja, un memorandum cu Guvernul canadian, urmand sa incheie parteneriate similare si cu Japonia, SUA si Coreea de Sud.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.