Miliardarul Yoshiaki Tsutsumi, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din lume, implicat in afaceri cu proprietati imobiliare si cai ferate, a fost arestat ieri de procurorii japonezi sub suspiciunea de a fi inaintat
declaratii financia
Miliardarul Yoshiaki Tsutsumi, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din lume, implicat in afaceri cu proprietati imobiliare si cai ferate, a fost arestat ieri de procurorii japonezi sub suspiciunea de a fi inaintat
declaratii financiare false, transmite Mediafax.
Tsutsumi, in varsta de 70 de ani, fost presedinte al Kokudo Corporation, principala detinatoare a operatorului de cai ferate Seibu Railway, este suspectat ca a aprobat falsificarea declaratiilor financiare ale Seibu si vanzarea actiunilor sale inainte de izbucnirea scandalului.
Procurorii districtului Tokyo au refuzat sa comenteze informatia.
Comisia pentru Active si Supravegherea Tranzactiilor a lansat o investigatie, impreuna cu procurorii, prima de acest gen implicand un om de afaceri cu greutatea sa. Pedeapsa pentru falsificarea declaratiilor financiare este de maximum cinci ani inchisoare si o amenda de 47.730 de dolari (cinci milioane de yeni), in timp ce practicile bursiere ilegale se pedepsesc cu maximum trei ani inchisoare si plata a trei milioane de yeni. Seibu Railway a fost delistata de la Bursa de Valori din Tokyo in decembrie 2004, dupa ce reprezentantii companiei au recunoscut ca au oferit ani de zile informatii false privitoare la actiunile societatii. Considerat de revista Forbes drept cel mai bogat om de afaceri intre 1987 si 1991, cu o avere de peste 21 de miliarde de dolari, Tsutsumi are stranse legaturi cu partidele de guvernamant japoneze. Grupul Seibu a colaborat cu diferite administratii locale, reusind sa detina 81 de hoteluri, 52 de terenuri de golf si 36 de statiuni de schi in Japonia si peste hotare.
Tsutsumi controla, in 1987, 70 de companii, unde lucrau 35.000 de angajati. Situatia sa financiara a avut de suferit in urma declinului economic japonez din anii '90. In 2004, se afla pe locul 159 in lista Forbes a celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de trei miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.