Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, vicepremierul George Copos, ambasadorul Marii Britanii Quinton Quayle, Dinu Patriciu, Peter Imre si alti oameni de afaceri s-au intalnit, luni seara, la teatru, dar nu la orice fel de spectacol, ci la unul la c
Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, vicepremierul George Copos, ambasadorul Marii Britanii Quinton Quayle, Dinu Patriciu, Peter Imre si alti oameni de afaceri s-au intalnit, luni seara, la teatru, dar nu la orice fel de spectacol, ci la unul la care biletul de intrare a costat 100 de euro.
Si asta pentru ca "Top Dogs"/"Someri de lux", in regia lui Theo Herghelegiu, are o miza speciala: crearea unui nou teatru independent in Bucuresti, deschis spre dramaturgia contemporana, pentru publicul satul de montarile atemporale si adormitoare din majoritatea teatrelor romanesti.
Initiatorii Teatrului Arca vor sa foloseasca banii obtinuti din reprezentatiile la care biletul costa aproximativ un salariu mediu pentru economie pentru amenajarea podului Clubului La Scena ca un adevarat spatiu teatral, in conditiile in care pana acum podul a fost doar salubrizat pentru a putea primi cel mult 60 de spectatori si a se putea instala decorul.
Dupa doua reprezentatii, din 13 si 14 decembrie 2004, destinate spectatorilor dispusi sa plateasca un pret piperat, spectacolul a fost vizionat cu putin timp in urma si de sotia premierului, Ioana Popescu Tariceanu. Ea a avut initiativa organizarii unei noi reprezentatii pentru politicieni si oameni de afaceri, care sa contribuie astfel la continuarea proiectului.
"E un teatru privat, care si-a gasit un spatiu original de desfasurare a spectacolului, si mi se pare o idee foarte buna", a spus premierul, care a adaugat ca n-a mai platit niciodata 100 euro pe un bilet la teatru.
Actori de top au interpretat rolurile unor angajati de la varful unor mari companii, confruntati la varsta maturitatii, cand incisivitatea si lipsa lor de scrupule s-au mai domolit, cu perspectiva somajului.
Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Ozana Oancea, Serban Ionescu, Claudiu Bleont, Mihai Dinvale si Ionel Mihailescu sunt actorii care dau viata cu mult umor managerilor care se trezesc dintr-o data someri. Si parasiti de neveste, si demoralizati, si complexati, si bolnavi... Autorul elvetian Urs Widmer imagineaza o companie in care toti cei sapte protagonisti se intalnesc si, in asteptarea unui nou loc de munca in top management, participa la tot soiul de terapii ce le ascut instinctele de "duri" si le exorcizeaza suferintele post-demitere.
Scrisa in 1995, piesa "Top Dogs" a avut mare succes in intreaga lume, din Scandinavia pana in Europa de Est si in Asia. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.