Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis ieri sa amendeze TAROM cu 5 milioane de lei pentru discriminarea homosexualilor.
Asociatia ACCEPT si Centrul de Resurse Juridice au reclamat compania la CN
Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis ieri sa amendeze TAROM cu 5 milioane de lei pentru discriminarea homosexualilor.
Asociatia ACCEPT si Centrul de Resurse Juridice au reclamat compania la CNCD, pentru ca a lansat oferte speciale de bilete de calatorie, cu ocazia Zilei Indragostitilor/Dragobete, numai pentru cupluri heterosexuale. ACCEPT si Centrul de Resurse Juridice au considerat ca aceasta oferta constituie un act de discriminare directa pe criteriul orientarii sexuale, "excluzand accesul la servicii publice al persoanelor de acelasi sex care traiesc in relatii de parteneriat ori sunt indragostiti/te". "Membrii echipei de investigatie au discutat cu conducerea TAROM, care a recunoscut existenta unei note interne, transmisa agentilor de vanzari autorizati TAROM, prin care se impunea urmatoarea conditie: "Oferta este valabila pentru doi pasageri de sex opus care calatoresc impreuna", se precizeaza intr-un comunicat al CNCD. Consiliul a constatat ca a existat o discriminare, "prin ingradirea liberului acces, in conditii de egalitate, la toate locurile si serviciile destinate folosintei publice", a amendat TAROM si a recomandat companiei sa initieze cursuri de instruire a personalului cu privire la problematica nediscriminarii si egalitatii de sanse. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.