Viceprimarul Ludovic Orban (foto) a prezentat marti seara, in cadrul Biroului Permanent al PNL, o propunere de modificare a legislatiei, prin care directorii si directorii adjuncti ai serviciilor descentralizate sa fie scosi din corpul functionar


Viceprimarul Ludovic Orban (foto) a prezentat marti seara, in cadrul Biroului Permanent al PNL, o propunere de modificare a legislatiei, prin care directorii si directorii adjuncti ai serviciilor descentralizate sa fie scosi din corpul functionarilor publici, luandu-li-se astfel statutul de inamovibili. Potrivit lui Orban, sefii descentralizatelor ar putea primi statut de demnitari publici, egal cu cel al secretarilor de stat, fiind deci asimilati unei functii politice. O a doua varianta este angajarea lor ca personal contractual, pe perioada mandatului unui guvern. Mai multe voci liberale s-au plans in ultima vreme ca actualii ministri sunt boicotati de ""functionarimea PSD"", care a ramas in teritoriu pe aceleasi posturi si ca trebuie urgentate schimbarile din cadrul serviciilor descentralizate. Propunerea lui Orban va trebui aprobata si de conducerea Aliantei PNL-PD, inainte de putea deveni ordonanta de urgenta. (Monica Iordache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.