"Pentru Romania a inceput numaratoarea finala" in ceea ce priveste eforturile necesare pentru aderarea la Uniunea Europeana, a declarat ieri la Bucuresti comisarul european pentru Extindere, Ollie Rehn, in conferinta de presa organizata la finalul vi
"Pentru Romania a inceput numaratoarea finala" in ceea ce priveste eforturile necesare pentru aderarea la Uniunea Europeana, a declarat ieri la Bucuresti comisarul european pentru Extindere, Ollie Rehn, in conferinta de presa organizata la finalul vizitei in Romania a reprezentantului UE. Ollie Rehn a avertizat ca Romania se afla pe ultima suta de metri pe care poate indeplini criteriile necesare pentru aderarea la Uniunea Europeana. In cadrul reuniunii de ieri, comisarul european a enumerat cateva din principalele probleme pe care le are de rezolvat Romania pentru a reusi sa adere la termenul stabilit, 1 ianuarie 2007: nivelul ridicat al coruptiei, sistemul nereformat al Justitiei, Consiliul Concurentei.
Respectarea legii, reforma Justitiei si lupta anticoruptie trebuie sa reprezinte "prioritatea prioritatilor" pentru Romania, a atras atentia Ollie Rehn. Comisarul european a avertizat ca cele 22 de luni care au mai ramas pana la 1 ianuarie 2007 trebuie folosite din plin de Romania pentru reformele necesare pentru aderarea la UE. Ollie Rehn s-a declarat bucuros ca Guvernul de la Bucuresti este constient de prioritatile Romaniei. "Fiecare luna, fiecare zi, fiecare ora conteaza. Nu e timp de pierdut", a atras atentia Ollie Rehn.
Reprezentantul Bruxelles-ului a declarat ca pentru implementarea tuturor reformelor necesare aderarii la timp a Romaniei "este nevoie de o conducere puternica si de partide care sa sustina in Parlament actiunile Guvernului".
Comisarul european pentru Extindere a evitat ieri sa speculeze eventuale motive pentru amanarea integrarii Romaniei cu un an. Ollie Rehn a afirmat ca, desi tehnic nu este foarte dificil sa fie separata Romania de Bulgaria, el are incredere in faptul ca societatea romaneasca va face tot posibilul pentru a indeplini criteriile de aderare la timp, pentru a evita astfel amanarea aderarii.
Despre aderarea Romaniei la Uniunea Europeana se refera si presedintele Parlamentului European, Josep Borrell Fontelles, intr-un interviu pe care ZIUA vi-l ofera maine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.