Institutul pentru Politici Publice (IPP), organizatie neguvernamentala preocupata de reforma administratiei, solicita Parlamentului sa decida inghetarea procesului de infiintare de noi localitati in Romania. Totodata, Institutul cere verificarea loca
Institutul pentru Politici Publice (IPP), organizatie neguvernamentala preocupata de reforma administratiei, solicita Parlamentului sa decida inghetarea procesului de infiintare de noi localitati in Romania. Totodata, Institutul cere verificarea localitatilor existente prin prisma parametrilor prevazuti de legislatia in vigoare. Directorul IPP, Adrian Moraru, a precizat, pentru ZIUA, ca foarte multe sate si comune "avansate in grad" in ultimii ani, mai ales sub administratia Cozmanca, sunt departe de a indeplini conditiile minime necesare dobandirii statutului de comuna sau oras. "Acest proces artificial continua si acum, sub noua administratie. De dragul unei serbari campenesti si din dorinta de a se pune bine cu locuitorii care i-au votat, politicienii continua sa faca demersuri de infiintare a noi localitati", a spus Moraru. El a avertizat ca foarte multe comune din Romania stau prost din punct de vedere al infrastructurii, astfel ca infiintarea unor noi localitati prin divizarea celor existente ar crea si mai multe probleme. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.