Petrom va aloca in acest an 200 milioane de euro pentru investitii in modernizarea tehnologiilor utilizate in activitatea de explorare a perimetrelor petroliere, precum si in managementul sondelor, se arata intr-un comunicat al companiei. "Scopul nos
Petrom va aloca in acest an 200 milioane de euro pentru investitii in modernizarea tehnologiilor utilizate in activitatea de explorare a perimetrelor petroliere, precum si in managementul sondelor, se arata intr-un comunicat al companiei. "Scopul nostru, pe temen mediu, este sa oprim scaderea productiei si sa o stabilizam la peste 200.000 barili echivalent petrol zilnic. In 2005, productia se va situa la nivelul anului trecut, respectiv 220.000 barili echivalent petrol pe zi", a declarat Werner Ladwein, directorul departamentului de Explorare si Productie Petrom.
Investitiile programate pe partea de explorare si productie urmaresc implementarea unei noi strategii in acest sector, care presupune si introducerea studiilor seismice tridimensionale. In programul de explorare din acest an sunt prevazute investigatii seismice pentru o suprafata semnificativa, precum si explorarea si evaluarea unor noi zacaminte. Compania va acorda o atentie sporita si activitatilor de explorare si productie desfasurate in Kazahstan, unde Petrom detine in prezent o concesiune de explorare si cinci pentru dezvoltare si extractie. Petrom are rezerve estimate de circa 1 miliard barili echivalent petrol. Anul trecut, societatea a extras aproximativ 5,5 milioane tone de titei si 6,5 miliarde metri cubi de gaze naturale (n.r - circa jumatate din productia nationala de gaze naturale). Compania detine drepturi de concesiune pentru aproximativ 300 de perimetre, majoritatea terestre, precum si unele situate pe platoul continental al Marii Negre.
Anul trecut, pachetul majoritar de actiuni al Petrom a fost cumparat de compania austriaca OMV. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.