Initiatorul Legii accesului la dosarele Securitatii, Constantin Ticu Dumitrescu, a discutat, ieri, cu presedintele Traian Basescu despre predarea arhivelor Securitatii catre CNSAS, informeaza Mediafax. El a afirmat ca l-a prevenit pe Traian Basescu c
Initiatorul Legii accesului la dosarele Securitatii, Constantin Ticu Dumitrescu, a discutat, ieri, cu presedintele Traian Basescu despre predarea arhivelor Securitatii catre CNSAS, informeaza Mediafax. El a afirmat ca l-a prevenit pe Traian Basescu ca "singura evidenta reala" a acestei arhive este cea care arata precis numarul de dosare - respectiv aproape 2 milioane de dosare - si nu dimensiunea in kilometri a acesteia, asa cum se refera SRI la arhiva. In opinia sa, faptul ca SRI vorbeste despre kilometri de arhiva, in loc sa se refere la numarul bine precizat de dosare reprezinta o "diversiune". Ticu Dumitrescu sustine ca numarul precis de dosare ale Securitatii, rezultat al unei inventarieri faptice incheiate la 15 septembrie 1993, i-a fost comunicat de SRI, printr-un document clasificat ca strict secret, cand era presedinte al Comisiei senatoriale de abuzuri. El crede ca SRI ocoleste aceasta cifra foarte precisa a numarului de dosare din arhiva Securitatii "ca sa nu existe posibilitatea unui punct de plecare", atunci cand se vor face comparatii. Ticu Dumitrescu l-a rugat pe Traian Basescu sa chestioneze SRI de ce nu respecta prevederile legii referitoare la predarea bancilor de date ale arhivei Securitatii catre CNSAS, avand in vedere ca documentele primite de el de la SRI arata ca arhiva era si in format electronic. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.