DAR. Ambasadorii la Vatican ai statelor ortodoxe, printre care si trimisul Romaniei, Mihail Dobre, i-au daruit Papei Ioan Paul al II-lea o icoana infatisand-o pe Fecioara Maria. Reprezentantii Greciei, Ciprului, Rusiei, Bulgariei, Romaniei si Republi
DAR. Ambasadorii la Vatican ai statelor ortodoxe, printre care si trimisul Romaniei, Mihail Dobre, i-au daruit Papei Ioan Paul al II-lea o icoana infatisand-o pe Fecioara Maria. Reprezentantii Greciei, Ciprului, Rusiei, Bulgariei, Romaniei si Republicii Serbia si Muntenegru au ales acest dar pentru a le insoti urarile de sanatate adresate Papei, care a suferit, saptamana trecuta, o traheotomie. (Irina Cristea)
CHESTIONAR. Obtinerea unei definitii clare a carnii de vitel, care sa fie, ulterior, armonizata la nivelul intregii Uniuni Europene este cea mai actuala prioritate a Comisiei Europene. Executivul Uniunii a lansat si un chestionar pe Internet, cerandu-le consumatorilor sa dea detalii despre cum vad ei culoarea, consistenta si aroma carnii de vitel. Chestionarul include chiar o intrebare privind varsta la care animalul sacrificat poate fi considerat vitel. (Irina Cristea)
ASASINATE. Un magistrat al Tribunalului Special Irakian care ii judeca pe membrii fostului regim de la Bagdad si fiul sau, angajat al aceleiasi instante, au fost ucisi in fata locuintei lor din capitala irakiana. Cei doi sunt primele victime ale amenintarilor proferate de mai multa vreme asupra membrilor acestei instante. Tribunalul a fost creat in decembrie 2003 de coalitia codusa de Statele Unite pentru a judeca fostii oficiali irakieni acuzati de genocid, crime de razboi si impotriva umanitatii. (Radu Croitoru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.