Pana la urma, o sa ajungem sa ni se spuna ca suntem o natiune de corupti, zice presedintele Basescu, stropsindu-se la oficialii europeni sau de peste Ocean si cerandu-le vehement sa nu mai bata apa-n piua cu coruptia. Sau, daca mai cuteaza sa folosea
Pana la urma, o sa ajungem sa ni se spuna ca suntem o natiune de corupti, zice presedintele Basescu, stropsindu-se la oficialii europeni sau de peste Ocean si cerandu-le vehement sa nu mai bata apa-n piua cu coruptia. Sau, daca mai cuteaza sa foloseasca termenul, sa se uite si-n curtea lor, iar cand se refera la ograda romaneasca, sa spuna care anume Ionescu, Popescu ori Georgescu e corupt. Mai ramanea ca presedintele sa ceara ca emisarii UE ori documentele Departamentului de Stat al SUA sa si instrumenteze dosarul unui corupt sau al altuia. Poate ca nici n-ar fi rau, ar fi un prilej de masive economii bugetare, reducandu-se masiv schemele de personal ale Politiei, Parchetului si Justitiei, daca tot nu-si fac treaba. Necazul e ca Traian Basescu face o confuzie de termeni. Nici un mesaj (sau avertizare) de peste hotare nu induce ideea ca "natiunea romana e corupta". Dimpotriva, sunt invocate chiar sondajele de opinie in care populatia romana socoteste coruptia drept cel mai grav flagel caruia ii este victima direct sau indirect. Atat perceptia interna, insa, cat si, mai ales, cea de peste hotare vizeaza coruptia la varf, coruptia la nivel inalt, aceea a demnitarilor si politicienilor. Dintre care prea multi au prosperat pe cai laturalnice, oneroase si chiar veroase. si care acum fug ca dracul de tamaie de o declaratie de avere mai detaliata si mai argumentata onest. De altfel, cu ditirambe despre exact acest gen de coruptie a castigat Traian Basescu Presedintia. Asa ca, acum, "nominalizarile" ar trebui sa se auda dinspre Cotroceni si Piata Victoria, nu dinspre Washington, Berlin, Paris si, mai cu seama, Bruxelles.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.