Noua comisie de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) a decis sa mentina firma Daiwa Securities drept consultant pentru continuarea procesului de trecere in proprietate privata a bancii, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorif
Noua comisie de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) a decis sa mentina firma Daiwa Securities drept consultant pentru continuarea procesului de trecere in proprietate privata a bancii, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Decizia urmareste finalizarea "intr-un timp cat mai scurt si fara sincope" a privatizarii BCR, se precizeaza in comunicat. Presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea, si Nicolae Cinteza, director in Banca Nationala a Romaniei, au fost desemnati in functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte ai comisiei de privatizare a BCR. Guvernul a modificat, saptamana trecuta, componenta comisiei de privatizare a BCR, inlocuindu-i pe demnitarii din fostul Cabinet cu noii ministri si secretari de stat. Statul roman detine 36,88% din actiunile bancii, dupa ce a vandut, anul trecut, un pachet de 25% plus doua actiuni catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation, pentru 222 de milioane de dolari. Ceilalti actionari sunt salariatii BCR, cu 8% din titluri, SIF Oltenia - 6,11%, SIF Banat-Crisana - 6%, SIF Transilvania - 6% si SIF Moldova - 6% si SIF Muntenia - 6%. Finalizarea privatizarii bancii presupune transferul unui pachet de 51% din actiuni catre un investitor strategic de renume, o serie de banci importante, precum grupul german HVB, Deutsche Bank si Unicredit, exprimandu-si deja interesul pentru cumpararea acestui pachet. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.