Potrivit presedintelui UAP Cluj, Ioan Sbarciu (foto), noii proprietari nu i-au chemat la negocieri asa cum prevede legea si le-au cerut o suma exorbitanta, de 4.000 de euro pe luna. Mai mult, reprezentantii UAP Cluj sustin ca au cautat prin arhiv


Potrivit presedintelui UAP Cluj, Ioan Sbarciu (foto), noii proprietari nu i-au chemat la negocieri asa cum prevede legea si le-au cerut o suma exorbitanta, de 4.000 de euro pe luna. Mai mult, reprezentantii UAP Cluj sustin ca au cautat prin arhive si au descoperit ca Parohia Romano-Catolica a primit in schimbul spatiului de pe Strada Iuliu Maniu nr. 2-4 un altul, nu se stie precis unde, si astfel nu mai au nici un drept asupra galeriilor.
TARDIV. Descoperirea a fost facuta insa ulterior sentintei Curtii de Apel Cluj, din ianuarie 2004, care-i da Parohiei Romano-Catolice titlul de drept asupra acelui spatiu. Galeriile UAP au fost dintotdeauna intabulate pe numele Parohiei Romano-Catolice Cluj, iar epitropul sef Szekely Gheorghe afirma ca spatiul nici n-ar fi fost vreodata nationalizat. El sustine ca Parohiei Romano-Catolice nu i-a fost dat nici un spatiu in schimbul celui care gazduieste galeriile si ca aceste afirmatii sunt mincinoase. Purtatorul de cuvant al Primariei clujene, Raimonda Boian, a declarat, ieri, ca sentinta Curtii de Apel nu mai poate fi atacata in nici un fel. (Elena Staciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.