La Clinica de Psihiatrie numarul 1 din Targu Mures a fost inaugurat un centru de recuperare a persoanelor dependente de droguri, transmite Rompres. Renovarea cladirii a durat trei ani, timp in care s-a investit suma de aproximativ 1,5 miliarde de lei
La Clinica de Psihiatrie numarul 1 din Targu Mures a fost inaugurat un centru de recuperare a persoanelor dependente de droguri, transmite Rompres. Renovarea cladirii a durat trei ani, timp in care s-a investit suma de aproximativ 1,5 miliarde de lei. "Aceasta activitate se desfasura in cadrul clinicii de Psihiatrie si era neplacut ca un consumator de droguri venit la recuperare sa se intalneasca frecvent cu un schizofrenic. In cadrul acestui nou centru avem sase paturi. Cred ca la Targu Mures vor veni si pacienti din alte judete, mai ales ca anul acesta avem deja inregistrate sapte cazuri de persoane dependente", a spus seful Clinica de Psihiatrie nr. 1 din Targu Mures, Iosif Gabos-Grecu. Medicul a mai spus ca durata tratamentului pentru o persoana dependenta de droguri este de peste de un an si ca impune costuri ridicate. "Ni se aloca pe pacient 10,6 milioane de lei, indiferent ca sta doua saptamani sau doua zile. Suma e destul de mica, avand in vedere ca un singur test de laborator costa in jur de 1,3 milioane de lei. Anul trecut, am avut 30 de pacienti, iar in urma cu doi ani au fost 36. Majoritatea celor internati au fost adusi de politisti si doar doi dintre pacienti au recidivat. A existat un program national de psihiatrie antidrog, dar acum nu mai exista nici unul, iar sarcina finantarii ramane pe seama Spitalului Judetean", a precizat Gabos-Grecu. La noul centru de recuperare vor lucra un psihiatru, un psiholog, patru asistenti medicali si trei infirmieri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.