Bustul lui se afla la loc de cinste in sediul Loteriei Romane, iar cei care il vad se intreaba invariabil cine este "domnul" caruia i s-a ridicat o statuie, tocmai aici. Ei bine, il cheama Ghita Marin si e "folosit" de Loterie pentru a anunta marile
Bustul lui se afla la loc de cinste in sediul Loteriei Romane, iar cei care il vad se intreaba invariabil cine este "domnul" caruia i s-a ridicat o statuie, tocmai aici. Ei bine, il cheama Ghita Marin si e "folosit" de Loterie pentru a anunta marile poturi de la Loto 6/49. Eroul nostru este, insa, un personaj fictiv, care nu reprezinta nicidecum "Jucatorul Universal", ci reteta intrarii rapide in istorie: umflarea marelui pot de la Loto. "A fost pe rand: elev de... nota 7, frizer dedicat, tata a doi copii... minori. si iata... Acum a intrat in istorie." Nu-i asa ca va suna cunoscut? Astfel este prezentat "Ghita Marin" oamenilor comunei, de catre primar, dupa ce norocosul, pana acum doar un om de rand, a reusit sa iasa din anonimat cu ajutorul unui castig de 2.000.000 euro, obtinut la Loto 6 din 49. in filmuletul Loteriei, omul - altfel cat se poate de simplu - s-a ales chiar cu o statuie la "kilometrul 0 al satului", ca semn al respectului comunitatii.
Fictiv sau nu, personajul Ghita Marin devenit vedeta in anul 2003, o data cu tragerea speciala Loto 6/49 din 19 octombrie. Conform scenariului, el era castigatorul a 2.000.000 de euro - o suma de-a dreptul istorica. "Acesta nu e un "portret robot" al jucatorului de loterie. Am aratat un om care nu are nici un fel de calitati, dar care reuseste sa intre in istorie - un loc rezervat personalitatilor - cu ajutorul banilor", l-a descris Adrian Albu, directorul de marketing al Loteriei Romane.
Cum, necum, omul a devenit erou local! Toata lumea il sarbatoreste chiar daca nu are nimic special. Are insa un "merit": a castigat cea mai mare suma pusa vreodata la bataie de loterie. si are lumea la picioare! I s-a ridicat o statuie, s-au tinut discursuri in cinstea lui, a fost aplaudat si toata lumea vrea sa-i intre in gratii.
Departe de a avea un chip frumos sau ceva merite unanim recunoscute, Ghita Marin s-a bucurat de toate "onorurile" comunitatii si este singurul caruia Loteria i-a ridicat statuie si i-a dedicat un videoclip


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.