Intr-o perioada de cruda realitate, Mircea Daneliuc ne invita la fictiune. Un barbat care a intalnit in viata mai multe femei pe care, intamplator, pe toate le chema Marilena, trece acest nume la plural pentru a descrie, in cele din urma, un personaj
Intr-o perioada de cruda realitate, Mircea Daneliuc ne invita la fictiune. Un barbat care a intalnit in viata mai multe femei pe care, intamplator, pe toate le chema Marilena, trece acest nume la plural pentru a descrie, in cele din urma, un personaj feminin cu mai multe infatisari. Romanul Marilene, o avanpremiera a filmului Sistemul Nervos, este o savuroasa poveste de viata. Ceea ce conteaza este femeia sau barbatul de langa noi. Restul e agitatie pentru lucruri doar aparent importante. Cum sa transformi banalul cotidian in voluptate si senzatie adanca este secretul pe care Daneliuc il ascunde intre foile Marilenei.
Dupa cum se destainuie autorul "A trai langa o femeie nu e chiar lucrul cel mai lesnicios. Sa scrii insa despre femei e in mod fatal o capcana. Scriitorul nu-si incearca puterea decat indulcind termenul, zicandu-i pariu, cuvant confortabil; nu antreneaza neaparat consecinte oribile. Chiar daca numarul pariorilor faliti de aiurea il excede pe cel al inspiratilor! Traiesc, intr-un fel, si unii si altii. Unii chiar cu femei. Sfarsind langa ele cu drag, sau, ma rog..."
O carte extraordinara despre lucruri si intamplari ordinare. Disponibila la www.editura.ziua.ro si, in cateva zile, in reteaua de librarii din Bucuresti si din tara. Nu pierde ocazia de a vedea cum se construieste un film din paginile unei carti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.