La Washington a fost arestat multimilionarul Walter Anderson, cunoscut in Rusia in principal prin participarea financiara la proiectul vechi de cinci ani de modernizare a statiei cosmice "Mir". In SUA el risca sa devina cunoscut ca cel mai rau platni
La Washington a fost arestat multimilionarul Walter Anderson, cunoscut in Rusia in principal prin participarea financiara la proiectul vechi de cinci ani de modernizare a statiei cosmice "Mir". In SUA el risca sa devina cunoscut ca cel mai rau platnic de taxe din istoria tarii. Serviciul american de taxe - Internal Revenue Service (IRS) - il suspecteaza pe Anderson de neplata impozitelor, in suma totala de 450 de milioane de dolari. Dupa cum informeaza RIA Novosti, el a fost adus luni la tribunal, unde procurorul i-a adus la cunostinta cele douasprezece capete de acuzare, intre care escrocherie si inselarea functionarilor IRS. Potrivit Financial Times, autoritatile americane il suspecteaza de utilizarea unor scheme ingenioase, inclusiv crearea de companii fictive si conturi offshore. In timpul perchezitiei efectuate la domiciliul milionarului s-au gasit un pasaport fals si o serie de carti despre cum iti poti tainui datele personale. Pe langa o avere personala uriasa, Anderson este posesorul unor tablouri de Salvador Dali si Rene Magritte, pentru achizitionarea carora desigur ca nu a platit fiscului, iar o companie care ii apartine detine un avion cu reactie si o vila la Madrid. El are in posesie si alte opere de arta si bijuterii pentru care a "uitat" sa plateasca. Daca va fi gasit vinovat, Anderson ar putea fi condamnat la o pedeapsa de pana la 24 de ani de inchisoare. Pentru inceput, multimilionarul si-a negat orice vina. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.