Deputatul PNL Dan Radu Rusanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a declarat ca pentru imbunatatirea colectarii impozitelor este esentiala adoptarea cat mai urgenta a pachetului de legi privind combaterea evaziunii fiscale, aflat in lucru la Guve
Deputatul PNL Dan Radu Rusanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a declarat ca pentru imbunatatirea colectarii impozitelor este esentiala adoptarea cat mai urgenta a pachetului de legi privind combaterea evaziunii fiscale, aflat in lucru la Guvern.
"E foarte important ca aceste legi sa fie aplicate unitar, atat pentru firmele romanesti, cat si pentru cele straine, iar colectarea sa se faca fara diferentieri pentru firmele private si cele de stat. In conditiile in care, in prezent, penalitatile pentru plata cu intarziere sau pentru neplata impozitelor sunt mai mici decat dobanzile percepute de banci, tot mai multe companii prefera neplata impozitelor, ca sursa de finantare, in loc sa ia credite", a afirmat Rusanu.
In opinia deputatului, legea trebuie sa prevada penalitati mult mai mari, iar neplata impozitelor sa fie sanctionata mergand pana la lichidarea oricarei companii care are datorii neachitate la buget mai vechi de 24-36 de luni.
"E timpul ca in economia romaneasca sa se instaureze disciplina specifica unei adevarate economii de piata", a spus Rusanu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.