Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretele privind incetarea raporturilor de activitate ale unor chestori de politie din MAI, avand in vedere propunerea ministrului Administratiei si Internelor. Astfel, au fost eliberati din functie, incep
Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretele privind incetarea raporturilor de activitate ale unor chestori de politie din MAI, avand in vedere propunerea ministrului Administratiei si Internelor. Astfel, au fost eliberati din functie, incepand cu data de 28 februarie, chestorii Traian Jipa, Ion Motoc, Ioan Grecu, George Seritan, Mircea Bucur, Constantin Codita, Aurel Milescu si Gheorghe Suteu.
Totul s-a intamplat in urma articolelor publicate in presa. MAI a luat fraiele in mana si a decis incetarea raporturilor de serviciu incepand cu 28 februarie a opt ofiteri cu functii de conducere in cadrul ministerului.
Cum spuneam, printre acestia se afla si chestorul Constantin Codita, seful IJP Dolj, care l-a protejat pe Boerica propunand de sase ori NUP (neinceperea urmaririi penale). Afaceristul Adrian Mititelu a fost la randul sau sprijinit in dosare in care era cercetat pentru evaziune fiscala.
Codita a fost in vizorul Corpului de Control al MAI, al ofiterilor din cadrul IGPR si audiat de procurori in cazul Genica Boerica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.