Romania reprezinta principala tinta vizata de Alpha Bank pentru extindere, dat fiind ca firmele locale si grecesti prezente pe aceasta piata avanseaza rapid, iar cererea de imprumuturi si servicii de retail bancar este in continua crestere, se arata
Romania reprezinta principala tinta vizata de Alpha Bank pentru extindere, dat fiind ca firmele locale si grecesti prezente pe aceasta piata avanseaza rapid, iar cererea de imprumuturi si servicii de retail bancar este in continua crestere, se arata intr-un comunicat al bancii elene, citat de Mediafax. Alpha Bank, a doua mare banca din Grecia dupa valoarea activelor, este prezenta si pe pietele din Bulgaria, Albania, Cipru, Macedonia si Serbia si intentioneaza sa-si extinda prezenta in regiune. "Tinta noastra este ca, pana la sfarsitul anului 2007, sa deschidem in aceasta arie geografica inca 100 de unitati, ajungand la un numar total de 250 de agentii teritoriale, cu o contributie de 20 la suta la profitul total al grupului", a declarat Michael Masourakis, seful diviziei strategice a Alpha Bank. In anul 2004, operatiunile internationale ale bancii au generat un profit inainte de plata taxelor de 55,1 milioane de euro, cu 197 la suta mai mult decat nivelul de 18,9 milioane de euro atins in 2003. Potrivit comunicatului institutiei, sectorul bancar din regiunea Europei de Est prezinta un potential important de crestere si presupune riscuri scazute, dat fiind ca unele state vor adera la Uniunea Europeana. Profitul net total obtinut de grupul elen a urcat cu 44,9 la suta in anul precedent fata de 2003, pana la 411,7 milioane de euro, pe baza avansului operatiunilor de creditare.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.