Furturile de energie electrica s-au imputinat, anul trecut, cu aproape sase la suta, numarul acestora ajungand la aproape 12.000, a informat ieri un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, precizand ca majoritatea vinovatilor acestor sustr
Furturile de energie electrica s-au imputinat, anul trecut, cu aproape sase la suta, numarul acestora ajungand la aproape 12.000, a informat ieri un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, precizand ca majoritatea vinovatilor acestor sustrageri sunt consumatorii casnici.
Potrivit aceleiasi surse, cele 11.933 de sustrageri de electricitate sunt in scadere cu 26% fata de anul 2002. Electrica a recuperat, in urma furturilor depistate in 2004, contravaloarea unei cantitati de energie de 28.680 MWh.
In ceea ce priveste prevenirea si depistarea sustragerilor, filialele companiei de distributie si furnizare a energiei electrice organizeaza, de cele mai multe ori impreuna cu reprezentanti ai Politiei si Jandarmeriei, controale la toate tipurile de consumatori.
Totodata, compania realizeaza, in acelasi scop, investitii in retelele electrice si securizeaza contoarele prin aplicarea unui sigiliu de unica folosinta.
Codrut Seres, ministrul Economiei, a solicitat conducerii Electrica sa intareasca masurile de protectie impotriva furturilor, astfel incat compania sa limiteze infractiunile care pot periclita siguranta sistemului energetic national. Electrica a alimentat, anul trecut, 8,59 milioane de consumatori, dintre care 7,97 milioane de clienti au facut parte din categoria consumatorilor casnici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.