Scandalul ovulelor prelevate de la donatoare romance pentru fertilizarea in vitro a strainilor a ajuns pe masa procurorilor.
Ofiterii de la Crima Organizata din cadrul Politiei Romane s-au autosesizat in acest caz si au trimis dosarul spre ce
Scandalul ovulelor prelevate de la donatoare romance pentru fertilizarea in vitro a strainilor a ajuns pe masa procurorilor.
Ofiterii de la Crima Organizata din cadrul Politiei Romane s-au autosesizat in acest caz si au trimis dosarul spre cercetare procurorilor de la Parchetul instantei supreme.
Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a anuntat, printr-un comunicat, ca Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog s-a sesizat din oficiu dupa ce presa a relatat "despre anumite practici" din activitatea unei firme din Bucuresti, in ceea ce priveste prelevarea de ovule de la tinere din Romania, fecundarea lor in vitro pentru femei din state vest-europene, "fapte considerate ca fiind exercitate cu nerespectarea normelor in vigoare".
"Avand in vedere posibilitatea incalcarii prevederilor Legii 2/1998 privind prelevarea si transplantul de tesuturi si organe umane, cauza a fost declinata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, competenta in cercetarea si solutionarea unor asemenea fapte", precizeaza IGP.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.