Un fost politist brailean, Stelica Mocanu, este cercetat penal de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean Braila, dupa ce s-au depus pe numele lui doua plangeri in care este acuzat de "implicarea abuziva in
Un fost politist brailean, Stelica Mocanu, este cercetat penal de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean Braila, dupa ce s-au depus pe numele lui doua plangeri in care este acuzat de "implicarea abuziva in vanzarea unui imobil al bancii falimentare Cooperativa de Credit Dunarea". Sesizarile vizeaza modul prin care mai multe apartamente gajate la Cooperativa au intrat chiar in proprietatea bancii, fiind apoi instrainate la preturi modice, precum si adjudecarea unui alt apartament pe numele lui Mocanu, executor bancar al institutiei.
Politia judeteana ancheteaza mai multe afaceri dubioase prin intermediul carora mai multe apartamente trec in proprietatea unui debitor bancar, fostul politist Stelica Mocanu, dupa care sunt vandute la preturi modice unor terti.
Apartamentele ipotecate sunt adjudecate chiar de catre creditor, dupa care sunt vandute la pretul creditului. Ancheta politistilor a demarat, potrivit unor surse locale, in momentul in care ultimii cumparatori ai unui astfel de imobil au reclamat faptul ca i-ar fi dat executorului bancar de doua ori suma prevazuta in contractul de vanzare-cumparare. Unul dintre acesti cumparatori s-a plans ca, vrand sa cumpere impreuna cu o alta familie un imobil, a fost inselata de Stelica Mocanu, sustinand ca exista si alte cauze similare.
Astfel, semnatarul plangerii pretinde ca a platit 350 de milioane pe apartament, insa in contractul de vanzare-cumparare este trecuta suma de 185 de milioane de lei, suma pe care fostii proprietari o datorau bancii respective.
De asemenea, cumparatorului i s-a parut suspect faptul ca banca i-a vandut un apartament inca ocupat de fostii proprietari, motiv pentru care ar trebui sa suporte si costul evacuarii.
Din documente reiese ca imobilul a fost ipotecat in 1998, in favoarea Cooperativei de Credit - Banca Populara "Dunarea", pentru un credit de 30 de milioane de lei. Ulterior, in 2002, banca intra in lichidare si, pentru ca proprietarii nu-si achitasera datoria, recalculata cu dobanzi si penalitati la 185 de milioane de lei, apartamentul este scos la licitatie. Atunci, imobilul a fost adjudecat de Cooperativa in contul creantei. In 2005, apartamentul a fost vandut de catre banca numai cu pretul de adjudecare, lucru neconform legislatiei in vigoare care spune ca ar fi trebuit vandut la pretul pietei, iar diferenta rezultata ar fi trebuit acordata proprietarilor.

15 ani in MI
Incercand sa aflam stadiul in care se afla cercetarile ofiterilor de la Investigarea Fraudelor, l-am contactat telefonic pe purtatorul de cuvant al IJP Braila, comisarul-sef Marian Fincu. Potrivit acestuia, politistii il cerceteaza penal, sub coordonarea Parchetului, pe fostul politist Stelica Mocanu, pentru implicarea abuziva in vanzarea, respectiv adjudecarea unor imobile ale bancii Cooperativa de Credit "Dunarea". "Cazurile sunt in plina derulare si nu va pot da si alte detalii", ne-a declarat comisarul Fincu.
Surse neoficiale ne-au informat ca alaturi de fostul politist este cercetata o alta persoana, salariata a bancii respective, despre care se presupune ca ar fi actionat in acelasi mod ca si Stelica Mocanu.
Trebuie mentionat ca ex-politistul a fost angajat ca lucrator operativ in cadrul IJP Braila, in perioada 1984 - 1999, cand a fost trecut in rezerva, cu drept de pensie, din cauza unor afectiuni medicale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.