O data cu venirea primaverii, natura reinvie, inimile se incalzesc si... este vremea dragostei, 14 februarie fiind sarbatoarea tuturor indragostitilor. Traditia isi are originile in Roma antica, cand imparatul Claudiu al II-lea a constatat ca soldati
O data cu venirea primaverii, natura reinvie, inimile se incalzesc si... este vremea dragostei, 14 februarie fiind sarbatoarea tuturor indragostitilor. Traditia isi are originile in Roma antica, cand imparatul Claudiu al II-lea a constatat ca soldatii casatoriti dau mai putin randament in armata si a abolit institutia mariajului. Tinerii insa continuau sa isi lege destinele in secret, sub binecuvantarea Sfantului Valentin, un fost medic, devenit ulterior preot. Dupa ce a fost descoperit, preotul a fost arestat si trimis in inchisoare, iar pe perioada incarcerarii s-a imprietenit cu Iulia, o tanara oarba, care in mod miraculos si-a recapatat vederea. Chiar inainte de a fi executat, Sfantul Valentin i-a trimis acesteia o foaie in forma de inima cu mesajul: "...de la al tau Valentin".
Decapitat in anul 270, Sfantul Valentin a devenit martir, iar apoi a fost sanctificat. In Romania, sarbatoarea sentimentelor frumoase mai este cunoscuta si ca Dragobetele, insa indiferent cum se numeste, important este ca exista si ca incercam sa o aducem cat mai aproape de sufletul nostru.
Pentru ca aceasta zi sa fie cat mai reusita, fiecare dintre noi trebuie sa faca exact ce simte si ce isi doreste, iar cea mai la indemana este clasica cina romantica. Pentru ca totul sa arate "ca la carte", e bine sa indepartati pe cat posibil din casa (de la vedere!) elementele care nu se potrivesc momentului. Puneti apoi o muzica romantica, diminuati lumina artificiala si aprindeti cateva lumanari parfumate.
Pentru servirea cinei, cel mai potrivit este un loc inedit, dar daca nu aveti semineu, este foarte bine si in fata ferestrei, de unde se pot vedea luminile orasului. Fata de masa potrivita momentului are culoare roz sau rosu, iar pentru un efect sporit, va recomandam sa o decorati cu petale de flori, inimioare si lumanari. De asemenea, tacamurile si vesela trebuie sa fie de foarte buna calitate, argintaria conferind un plus de rafinament. Meniul difera in functie de preferintele celor doi indragostiti, insa de pe masa nu trebuie sa lipseasca sampania, ca de altfel si desertul. Dormitorul este spatiul unde va puteti exprima liber, in spiritul sarbatorii. Nu exista retete de culori ideale, dar specialistii in decoratiuni recomanda pentru aceasta ocazie un stil cu elemente rustice, florale sau retro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.