Trei tineri din Oradea-Dezsi Viorica (27 ani), Szabo Attila Francisc (27 ani) si Barta Levente (32 ani)- au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de trafic si consum de droguri. Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei risca sa stea dupa gratii intre
Trei tineri din Oradea-Dezsi Viorica (27 ani), Szabo Attila Francisc (27 ani) si Barta Levente (32 ani)- au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de trafic si consum de droguri. Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei risca sa stea dupa gratii intre 10 si 20 de ani. Dezsi Viorica este acuzata ca in luna octombrie a anului trecut, prin Punctul de Trecere al Frontierei Petea, a introdus in tara trei grame de canabis. Fata a spus ca a cumparat drogurile din Italia, de la persoane necunoscute.
Din canabis, impreuna cu ceilalti doi prieteni, ea a confectionat artizanal tigarete. Acestea au fost consumate de cei trei, iar o parte au fost vandute in Oradea, cu 120.000 lei bucata. La inceputul lunii decembrie 2004, cei trei s-au hotarat sa faca un ban aducand in tara droguri, in special canabis, din Ungaria. Astfel, Barta Levente l-a contactat pe fratele sau Gabi, care locuieste in Ungaria, rugandu-l sa-l ajute pe Szabo Attila sa procure marfa. Szabo Attila a plecat pe data de 6 decembrie 2004 in Ungaria si, ajutat de fratele prietenului sau, a cumparat canabisul, pentru care a platit circa 50 de euro.
In aceeasi zi, el s-a intors in tara pe la Bors cu drogul cumparat. Din acesta, tinerii au facut tigarete, vanzand o parte din ele. Ziua de 13 decembrie 2004 a fost cu adevarat ghinionista pentru cei trei tineri. Dezsi Viorica a incercat sa vanda aproximativ trei grame de canabis unui investigator sub acoperire. Fata incerca sa-si plaseze marfa intr-un restaurant din Oradea, iar pentru cele trei grame cerea 200 de euro. Cu aceeasi ocazie, oamenii legii au reusit sa-i prinda si pe Szabo Attila si pe Barta Levente.
Cei doi stiau despre tranzactia care urma sa aiba loc in restaurant si au asteptat-o pe fata la intarea in local. Cu ocazia perchezitiei, asupra fetei au mai fost gasite alte stupefiante. Astfel de substante au fost gasite si la perchezitia locuintei lui Dezsi Veronica si Szabo Attila.
"S-a mai stabilit si faptul ca cei trei inculpati sunt consumatori de droguri de risc", a precizat prim-procurorul Serban Blaj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.