Visa International a anuntat ca, in luna decembrie 2004, romanii au tranzactionat pe cardurile Visa 33,37 milioane de dolari, in crestere cu 86% fata de anul precedent. Numarul total de tranzactii realizate in Romania in decembrie 2004 de catre detin
Visa International a anuntat ca, in luna decembrie 2004, romanii au tranzactionat pe cardurile Visa 33,37 milioane de dolari, in crestere cu 86% fata de anul precedent. Numarul total de tranzactii realizate in Romania in decembrie 2004 de catre detinatorii romani de carduri Visa a ajuns la 580.617 de tranzactii. Faptul ca romanii au inceput din ce in ce mai mult sa recunoasca siguranta si confortul cumparaturilor pe cardurile Visa, in loc de a folosi numerar, mai ales in perioada Sarbatorilor, a fost dovedit inca o data de cresterea cu 137% a valorii tranzactiilor la comercianti din aceasta perioada. De remarcat este faptul ca jumatate din numarul total al tranzactiilor s-au facut in locatiile comerciale, unde romanii si-au folosit cardurile Visa pentru a cheltui mai mult de 13,7 milioane de dolari, realizand 283.000 de tranzactii in luna decembrie 2004. Numai in zilele de 24 si 25 decembrie s-au cheltuit peste 3 milioane de dolari, in timp ce in perioada Anului Nou (30-31 decembrie) s-au cheltuit 2,3 milioane de dolari.
Cifrele arata ca supermarketurile sunt locurile unde cardurile Visa s-au dovedit a fi cea mai buna modalitate de plata pentru cumparaturile de sarbatori - 4,6 milioane de dolari au fost cheltuiti (o crestere anuala de 134%), reprezentand 34% din totalul valorii tranzactiilor cu cardurile Visa la comercianti in decembrie 2004. Imbracamintea s-a dovedit a fi cadoul preferat cumparat cu cardurile Visa, romanii cheltuind mai mult de 1,6 milioane de dolari pe articole de imbracaminte - cu 200% mai mult decat in decembrie 2003.
"Romanii devin din ce in ce mai constienti de avantajul de a-si lua cardul Visa oriunde merg. Anul acesta am vazut o crestere impresionanta la tranzactiile la comercianti, in special in supermarketuri. Acest lucru dovedeste ca detinatorii romani de carduri Visa incep sa-si foloseasca cardurile nu numai pentru cumparaturi mari, dar si pentru mancare, imbracaminte si petrecerea timpului liber, ceea ce este de fapt si practica obisnuita in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana," a subliniat Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA (foto).
"Folosirea cardurilor ii ajuta pe romani sa economiseasca timp si energie, putand in acest fel sa-si faca cumparaturile fara a mai sta la cozi in fata bancomatelor. De asemenea si comerciantii beneficiaza de marele avantaj de a li se reduce toate complicatiile asociate cu administrarea numerarului. Mai mult, acceptarea cardurilor aduce un plus de valoare serviciilor oferite de comercianti, in acest fel atragand mai multi clienti care ar dori sa-si faca cumparaturile pe card," a adaugat Catalin Cretu.
Este de remarcat cresterea cheltuielilor in magazinele alimentare, baruri, restaurante si fast food-uri, reprezentand 3,1% din totalul cheltuielilor cu cardurile Visa in aceasta perioada. Comparativ cu decembrie 2003, cresterea in cazul restaurantelor a fost de 72%, baruri - 187% si restaurante fast food - 328%. Romanii au mai cumparat cu cardurile Visa si mobila (355.745 de dolari), cosmetice (355.488 de dolari) si produse de telecomunicatii (325.269 de dolari).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.