Kevin Mitnick (foto), pe vremuri cel mai vanat hacker american, omul care a reusit sa pacaleasca ani la rand serifii si FBI, soseste in Romania pe data de 16 februarie anul curent in cadrul Roadshow-ului IDC IT Security 2005. Fondator al Mitnick Secu
Kevin Mitnick (foto), pe vremuri cel mai vanat hacker american, omul care a reusit sa pacaleasca ani la rand serifii si FBI, soseste in Romania pe data de 16 februarie anul curent in cadrul Roadshow-ului IDC IT Security 2005. Fondator al Mitnick Security Consulting LLC., Kevin Mitnick are peste 15 ani de experienta in domeniul securitatii IT si este un expert in dezvaluirea vulnerabilitatilor sistemelor de operare complexe si a dispozitivelor de telecomunicatii. De-a lungul timpului, el a reusit sa patrunda neautorizat in unele dintre cele mai sigure retele si sisteme de telefonie din lume. In prezent, Mitnick isi utilizeza cunostintele tehnice si experienta strategica dobandita de-a lungul timpului pentru a instrui companii din intreaga lume cum sa previna atacuri similare. Este autorul a doua carti: "The Art of Deception" publicata in Octombrie 2002 si "The Art of Intrusion" care va fi publicata in februarie 2005.
Mitnick nu mai reprezinta acum un pericol real pentru autoritatile americane. A stat in puscarie suficient timp pentru a realiza ca misiunea de "haiduc cibernetic" este riscanta si, in final, neprofitabila. Ani de zile insa, Mitnick a fentat autoritatile americane, chiar dupa ce s-a evaporat in timpul unei perioade de supraveghere dupa o condamnare, in 1989, pentru frauda prin intermediul calculatorului. Infrangerea definitiva a lui Mitnick a avut loc in 1995, cand dupa o spargere a computerelor companiei "Tsutomu Shimomura's", a fost "doborat" dupa o "urmarire electronica" prin toata tara de catre "Tsutomu".
Pe parcursul a doua luni cat a fugit de Tsutomu, Mitnick a spart zeci de computere, a interceptat convorbiri si a stocat pe net numeroase documente si informatii confidentiale sau personale. Printre materialele furate de Mitnick de la "victimele" sale si apoi depuse in locurile de pe Internet accesibile publicului larg se numara scrisori personale, parole si programe de calculator. Mitnick a oferit publicului larg cheile de siguranta, parolele si codurile secrete de la numeroase softuri care valorau milioane de dolari. Incursiunile sale ilegale in retelele private au avut drept efect alterarea informatiilor, coruperea sistemelor de operare, "alungarea" din sistem a operatorilor sau clientilor si impiedicarea accesului celor indreptatiti la anumite programe. Mitnick a incercat sa fie cu un pas inaintea autoritatilor folosindu-se de telefonia celulara si de furtul unor astfel de terminale pentru a se infiltra in retelele informatice.
Mitnick a fost arestat de catre FBI in Raleigh, North Carolina, pe data de 15 februarie 1995. In acelasi an, in statul North Carolina, haiducul informatic a fost pus in fata a 23 de capete de acuzare. A pledat "vinovat" pentru o singura acuzatie, fiind imediat extradat in California. Aici i s-au mai adus la cunostinta inca 25 de capete de acuzare, toate legate de frauda "inteligenta". Pe data de 16 martie 1999, Mitnick a pledat vinovat pentru cinci dintre acuzatiile din California si pentru inca doua din North Carolina. A fost condamnat la 46 de luni inchisoare si la trei ani de supraveghere, pentru infractiunile comise in California, iar pentru faptele din North Carolina a primit opt luni de inchisoare si 14 luni de supraveghere. A fost eliberat din puscarie pe data de 21 ianuarie 2001. Dupa zece ani si o zi de la arestarea sa, Mitnick vine in Romania in calitate de expert in domeniul securitatii IT.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.