Razboiul clanurilor mafiote din Napoli a facut noi victime, trei tineri care fusesera sechestrati de un grup rival fiind impuscati, a anuntat politia italiana, citata de AFP, consultat de Mediafax. Corpurile neinsufletite ale tinerilor, cu varste cup
Razboiul clanurilor mafiote din Napoli a facut noi victime, trei tineri care fusesera sechestrati de un grup rival fiind impuscati, a anuntat politia italiana, citata de AFP, consultat de Mediafax. Corpurile neinsufletite ale tinerilor, cu varste cuprinse intre 23 si 25 de ani, au fost gasite pe un drum din Casavatore, cu mainile legate la spate. Potrivit anchetatorilor, grupul era afiliat la Camorra (mafia din Napoli), iar tinerii erau colaboratori ai sefului Paolo Di Lauro. Ei au fost executati de un grup disident care dorea razbunare. Unul dintre tinerii executati fusese retinut de politie la 12 ianuarie a.c., asupra lui fiind descoperite droguri si un pistol, insa a fost eliberat ulterior. Potrivit sursei citate, 134 de crime au fost comise anul trecut in Napoli si in zonele invecinate, 105 avand legatura directa cu razboiul dintre clanul lui Di Lauro si un alt grup care incearca sa preia conducerea. Di Lauro obtine majoritatea profiturilor din traficul de droguri efectuat in doua cartiere din nordul orasului Neapole. Politia a efectuat o descindere spectaculoasa in Scampia, la inceputul lunii decembrie a anului trecut, cartier in care s-a deplasat recent si presedintele italian, Carlo Azeglio Ciampi, demonstrand astfel ingrijorarea autoritatilor fata de fenomenul violentei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.