Procredit Bank intentioneaza sa obtina, in acest an, un profit de un milion de euro, dupa ce a incheiat exercitiul financiar anterior pe pierdere, a declarat directorul general adjunct al societatii, Michael Kowalski, informeaza Mediafax. De asemenea
Procredit Bank intentioneaza sa obtina, in acest an, un profit de un milion de euro, dupa ce a incheiat exercitiul financiar anterior pe pierdere, a declarat directorul general adjunct al societatii, Michael Kowalski, informeaza Mediafax. De asemenea, societatea de credit este interesata sa-si dubleze numarul de sucursale si agentii, in prezent avand 12 sucursale. Extinderea teritoriala se va materializa, intr-o prima faza, in deschiderea de agentii in orasele unde exista deja sucursale, etapa a doua constand in infiintarea de noi sucursale.
Alte proiecte ale bancii vizeaza extinderea portofoliului de produse si servicii, prin lansarea de carduri, instrumente de economisire pe termen lung si servicii de tip Internet Banking. In plus, ProCredit isi va mentine strategia de sustinere a dezvoltarii sectorului IMM-urilor si de creare de noi locuri de munca.
In decembrie 2004, banca a primit de la banca germana Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW) un credit in valoare de 6 milioane de euro, destinat finantarii proiectelor desfasurate de intreprinderile mici si mijlocii din Romania. In prezent, banca are un capital social de 561,4 miliarde de lei, ultima majorare fiind operata in decembrie. Principalii actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, International Finance Corporation (divizia de investitii a Bancii Mondiale), Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft - DEG (societate germana pentru investitii si dezvoltare, parte a grupului KfW), FMO (The Netherlands Development Finance Company), Commerzbank, IPC si IMI.
Procredit Bank si-a inceput activitatea in iulie 2002, ca banca de finantare pentru microintreprinderi, cabinete individuale, asociatii familiale, firme mici si mijlocii, prin preluarea protofoliului de credite al Microenterprise Credit Romania. (F.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.