Consiliul Local si Consiliul Judetean Brasov au incheiat, saptamana trecuta, un parteneriat cu o firma apartinand lui George Copos, ministru de stat, pentru modernizarea statiunii Poiana Brasov, in vederea integrarii acesteia, in urmatorii ani, in ci
Consiliul Local si Consiliul Judetean Brasov au incheiat, saptamana trecuta, un parteneriat cu o firma apartinand lui George Copos, ministru de stat, pentru modernizarea statiunii Poiana Brasov, in vederea integrarii acesteia, in urmatorii ani, in circuitul turistic international, informeaza Mediafax. Conform autoritatilor brasovene, initiativa a apartinut firmei Ana Hotels, societate care face parte din grupul de firme detinut de George Copos, care a incheiat un parteneriat public-privat cu Consiliul Local si cel Judetean Brasov, cu scopul de a solicita o finantare Phare, pentru refacerea si extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov si pentru modernizarea transportului pe cablu din statiune.
Potrivit reprezentantilor Primariei Brasov, proiectul de modernizare cuprinde amenajarea a cel putin doua partii de schi, cu nivel mediu de dificultate, precum si amenajarea unui lac de acumulare in zona Ruia, pentru alimentarea tunurilor de zapada cu care se vor dota toate partiile din statiune. Proiectul mai prevede inlocuirea telecabinelor cu o telegondola moderna, cu o capacitate de transport de 10.000 de persoane pe ora. Conform reprezentantilor Consiliului Local, investitia se va ridica la 11,5 milioane de euro. "Comunitatea brasoveana va participa cu aproximativ 600.000 de euro, restul urmand sa fie completat de grupul Ana Hotels", a explicat Radu Lisenche, directorul grupului de firme Ana Hotels, din Poiana Brasov. (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.