Pe masa din bucatarie
(ZIUA literara, nr. 140)
Eu, poeta, ma aflu din cand in cand
si in bucatarie, fireste.
Dupa o noapte romana
imi limpezesc diminetile gandului
pregatind o ciorba de peste.
A
Pe masa din bucatarie
(ZIUA literara, nr. 140)
Eu, poeta, ma aflu din cand in cand
si in bucatarie, fireste.
Dupa o noapte romana
imi limpezesc diminetile gandului
pregatind o ciorba de peste.
Aprind focul, matematic, una-doua,
scot pestele din vana
si-l curat de solzi sistematic.
Il despic apoi facandu-i in burta
o rana ovala,
care are dreptul de-a ramane deschisa
si-l tai in sfarsit bucatele
punandu-l la fiert intr-o oala.
Pana aici se intind cunostintele mele
in materie de ciorbe,
dar, pe buna dreptate,
ca sa nu-mi iasa vorbe,
pot sa va spun ca de la o vreme
calea cunoasterii supreme
trece prin cartea de bucate


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.