Compania de apa imbuteliata La Fantana are in vedere, in perioada urmatoare, extinderea pe pietele din Ucraina si Bulgaria, in conditiile in care cele doua tari ofera foarte bune oportunitati in acest domeniu, a declarat Cristian Amza, directorul gen
Compania de apa imbuteliata La Fantana are in vedere, in perioada urmatoare, extinderea pe pietele din Ucraina si Bulgaria, in conditiile in care cele doua tari ofera foarte bune oportunitati in acest domeniu, a declarat Cristian Amza, directorul general al firmei, informeaza Mediafax. "Suntem deja prezenti in Serbia, iar in urmatorii ani ne vom indrepta si pe alte piete. Bulgaria si Ucraina au un avantaj mare pentru ca, precum in Romania, nu exista inca jucatori internationali", a explicat Amza. Strategiile de extindere difera, insa, in functie de piata. "Fie vom lucra prin intermediul celor care sunt deja prezenti acolo, fie vom investi in noi capacitati de productie", a precizat directorul general al companiei.
In ceea ce priveste piata romaneasca, compania va continua investitiile si in acest an, intr-o noua fabrica si o noua gama de produse. "Vom construi o fabrica langa Sibiu, proiect de circa trei milioane de euro, esalonat pentru 2005 si 2006", a spus Amza. Fabrica va avea o capacitate de productie similara unitatii din Bucuresti si va imbutelia apa de izvor din panza freatica. "Apa va fi distribuita exclusiv pe piata din vestul tarii", a adaugat oficialul La Fantana.
Tot in acest an, compania va deschide 10 noi depozite in orase mari din tara si are in vedere consolidarea pozitiei in Serbia. Investitiile prevazute pentru aceste proiecte vor ajunge la aproximativ 2,5 milioane de euro. Anul trecut, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro, in crestere cu peste 53% fata de 2003. Pentru 2005, oficialul companiei estimeaza o cifra de afaceri de circa 9 milioane de euro, previziune bazata pe faptul ca o buna parte din piata este inca neacoperita. (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.