Patru autospeciale ale pompierilor militari au intervenit, ieri dimineata, la ora 08.45, pentru stingerea unui incendiu izbucnit in caminul Liceului "Emanuil Ungureanu (fost Electromotor) din Timisoara. Panica s-a instaurat imediat in randul elevilor
Patru autospeciale ale pompierilor militari au intervenit, ieri dimineata, la ora 08.45, pentru stingerea unui incendiu izbucnit in caminul Liceului "Emanuil Ungureanu (fost Electromotor) din Timisoara. Panica s-a instaurat imediat in randul elevilor. "M-am trezit intr-o perdea de fum negru. Nu mai puteam respira. Mi-am trezit imediat colegele si am luat-o la fuga, in jos, pe scari. Ne-am luat cateva paturi pe noi si am coborat in pijamale", spunea ingrozita una dintre eleve. Echipele de interventie i-au evacuat pe cei 20 de copii care se aflau in internat, la acea ora, iar actiunea de stingere a fost incheiata in scurt timp, intrucat focul nu s-a extins. In camera, situata la etajul al doilea al imobilului, nu se afla nici o persoana. Specialistii militari de la Detasamentul 2 al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Banat" al judetului Timis au afirmat ca incendiul s-a datorat faptului ca presiunea gazelor este cu mult sub cota de avarie si elevii au lasat in dormitorul respectiv, intre doua paturi, un resou conectat la reteaua electrica. Dispozitivul era asezat pe carti, caiete si un scaun din camera, potrivit pompierilor militari. Copii au acuzat-o pe administratoarea caminului ca nu le ofera conditii optime de cazare, afirmand ca este foarte frig in camere, iar instalatia electrica este improvizata. Pagubele provocate de incendiu se ridica la cateva milioane de lei. Echipajul medical al SMURD i-a acordat ingrijiri medicale de urgenta unei angajate, care s-a taiat la brat in momentul in care a incercat sa sparga o fereastra, pentru a evacua fumul din celelalte incaperi, iar o eleva a fost intoxicata cu monoxid de carbon. Cele doua victime se afla in afara oricarui pericol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.